Çoğu ABD ve Avrupa ünlüsüne bakarsanız böyle resimleri alıp vergiden düştüklerini anlarsınız.

Bence "müzik bakımından" ülkemiz fena değil. Örneğin, Şanışer. (Başka bulamadım.)

B*k çizmiş adam.

Şanışer'den kat kat daha iyileri var aslında ama göremiyoruz. Çünkü ülkemizde sanat paraya kalmış. Yanlış anlaşılmasın Şanışer'e laf etmiyorum. Ama ülkemizin müzik kalitesini Spotify Hit listesinden görebilirsiniz. Her şeyi gayet iyi açıklıyor.

Şanışer'den kat kat daha iyileri var aslında ama göremiyoruz. Çünkü ülkemizde sanat paraya kalmış. Yanlış anlaşılmasın Şanışer'e laf etmiyorum. Ama ülkemizin müzik kalitesini Spotify Hit listesinden görebilirsiniz. Her şeyi gayet iyi açıklıyor.
Spotify kullanmıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (27).webp
    Ekran Görüntüsü (27).webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 73
Sanat, gayet öznel bir olgudur. Kimileri, estetik ya da beğeni kaygısı ile degerlendirir; kimileri de anlam ile iştiraklendirip, üzerine koymaya çalışır. Bazıları da vardır ki başkasının ifadesini önemser ve onu takip eder.

Sanat, basit ifade ile araçtır. Kimin ne için kullandığı, kendine bağlıdir.

Benim değerli dediğim, başkasına hiçbir şey anlatmaz. Bu; ne sanatçı, ne ben, ne de eser ile ilgilidir. Bu yalnızca, o eseri o an için değerlendirenin kararına bakar.

Bunun genelde bir değeri olması gerektiğini iddia ediyorsanız, bir adet "mutlak" bulmanız gerekir.

Sanat, gayet öznel bir olgudur. Kimileri, estetik ya da beğeni kaygısı ile degerlendirir; kimileri de anlam ile iştiraklendirip, üzerine koymaya çalışır. Bazıları da vardır ki başkasının ifadesini önemser ve onu takip eder.

Sanat, basit ifade ile araçtır. Kimin ne için kullandığı, kendine bağlıdir.

Bana bunu açıklayın hadi?

Ben biraz daha zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Televizyon ve internet, sırf 20-30 yılda kucağımıza bir bomba gibi indi. Sosyal medya geniş çaplı hayatımızda sadece 10-15 yıldır var, yapay zekanın kendimce milat taşı olan ChatGPT 3'ün halka yayımlanması 2023 Kasım, geçen sene. Modern hayatımızı oluşturan unsurlar çok kısa zamandır hayatımızda, eski sanatı değerlendirirken bazen birkaç yüzyılı kapsayan, en azından bir insan ömrünü kapsayan periyotlarda değerlendiriyoruz.
Kadının kalçasını boyaya bandırıp bandırıp tabloya kalçasını bastırıp resim diye yutturmaları sanat değildir, vasatlıktır.

Beni bu şeylerin düzgün bir sanat olduğu konusunda ikna edemezsin, aynı şeyi phonk müzik türü için de derim, ikisi de bir cacığa benzemiyor ama senin ilgini çekiyorsa yorumum yok.