(Modern?)Sanat hakkında konuşalım

Kadın belki de farklılık yaratabilmek ve kendini anlatabilmek için günümüzdeki belki önemli şeylerden birisi olan "itibarını" bu sanatı üretmek için riske atıyor. Ki toplum tarafından yapılacak psikolojik baskı insanı intihara veya kişinin peşini bırakmayacak psikolojik sorunlarla boğuşmasına neden olacak. Şu anda bana da çok saçma geliyor ancak şu açıdan da bakıyorum; Modern sanat veya modern sanatın boğuştuğu durum farklılık eksikliği çok yeni, gelişmesi ve yolunu bulmasına izin vermek gerekiyor. O zaman daha iyi değerlendirebilir ve yorumlar yapabiliriz.

Yani Dubai'de ki palmiye adaları boşmu mühendislik istemiyormu, niye en absürtle, en iyiyi karşılaştırıyorsunuz?

Benim için çoğu bir çöp kutusuna atılan kağıttan ibaret.

birisi olan "itibarını" bu sanatı üretmek için riske atıyor.
Ben sanatın hikayesine ve nasıl yapıldığına bakarım. Kendi “itibarını” riske atmış insanlar tarihte bir çok elmas değerinde ressam çizdiği resimlerden dolayı idam edildi öldürüldü.

Bak belki sen buna sanat diyebilirsin ama benim sanat anlayışım çok farklı her önüne gelen insan kendi eserini insana empoze edemez acaba kendini boyayla kaplayıp saçma bir resim ortaya çıkaran kadın o eserinde bize ne anlatmış olabilir hmm yaşadığı zorlukları mı? savaş dönemini mi? hiç sanmıyorum sadece kendisini sanatçı sanan woke kültürüne kurban gitmiş bir insan.

Eski sanat:

Yeni sanat:

Ek:

Modern sanat derken şu muzlardan çıplak duran adamlardan bahsediyoruz sanırsam. 8 milyar insandan max 10 milyon "saf" (saf) insan gidiyor öyle yerlere. Bence o yüzden onu modern sanattan saymak doğru değil. Modern sanatın gelişmeme sebebi de muhtemelen ortada bir zorluk olmaması. Buhranlar büyük kahramanlar doğurur derler ya. Aynısı bence sanat için de geçerli. Buhranlar kaliteli sanatı doğurur.

Bu arada bu son iki görsel gayet güzel bir sanat eseri olmasa da hoşuma gitti.

Modern sanat diye buna deniliyor (aşağı ek) ve bu eserler üstünden milyonlarca dolar kazanılıyor, sanattan çok kara para mı aklanıyor diye düşünüyor insan bunlara milyonlar verecek zengin insanları asla anlayamayacağım klasik zenginler denilebilir aslında.

(Yüksek fiyatlara satılan bir “sanat eseri (!)”)

Ayrıca, hala daha "ülkede kaliteli sanatçı yok ya" sözünü duyarsak (Müzik bakımından) evet arkadaşlar sanatımız asla gelişmez. Çünkü Türkiye'de inanılmaz kaliteli sanatçılar var ve hiçbirimiz görmüyoruz. Biraz araştırınca çoğu gün yüzüne çıkıyor. Bu söz onlara hakaret.

Tabii her zaman böyle durumlar olacaktır. Bir elinde öldürülme pahasına İncil'i çevirip milletin anlayabileceği şekilde yaymaya çalışanlar varken bir tarafta aynı kitabı kullanıp kontrol ve güç sahibi olanlar da vardı. Yorum yapmak için bence hala erken.

Çoğu ABD ve Avrupa ünlüsüne bakarsanız böyle resimleri alıp vergiden düştüklerini anlarsınız.

Bence "müzik bakımından" ülkemiz fena değil. Örneğin, Şanışer. (Başka bulamadım.)

B*k çizmiş adam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…