(Modern?)Sanat hakkında konuşalım

Şanışer'den kat kat daha iyileri var aslında ama göremiyoruz. Çünkü ülkemizde sanat paraya kalmış. Yanlış anlaşılmasın Şanışer'e laf etmiyorum. Ama ülkemizin müzik kalitesini Spotify Hit listesinden görebilirsiniz. Her şeyi gayet iyi açıklıyor.

Spotify kullanmıyorum.

Sanat, gayet öznel bir olgudur. Kimileri, estetik ya da beğeni kaygısı ile degerlendirir; kimileri de anlam ile iştiraklendirip, üzerine koymaya çalışır. Bazıları da vardır ki başkasının ifadesini önemser ve onu takip eder.

Sanat, basit ifade ile araçtır. Kimin ne için kullandığı, kendine bağlıdir.

Benim değerli dediğim, başkasına hiçbir şey anlatmaz. Bu; ne sanatçı, ne ben, ne de eser ile ilgilidir. Bu yalnızca, o eseri o an için değerlendirenin kararına bakar.

Bunun genelde bir değeri olması gerektiğini iddia ediyorsanız, bir adet "mutlak" bulmanız gerekir.

Bana bunu açıklayın hadi?

Kadının kalçasını boyaya bandırıp bandırıp tabloya kalçasını bastırıp resim diye yutturmaları sanat değildir, vasatlıktır.

Beni bu şeylerin düzgün bir sanat olduğu konusunda ikna edemezsin, aynı şeyi phonk müzik türü için de derim, ikisi de bir cacığa benzemiyor ama senin ilgini çekiyorsa yorumum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…