Biraz eski modeliydi 8 GB RAM ile Win 11 kullanınca öyle oluyor. Ama yine de Monster'ın kasasının ucuzluğu ve fan kalitesizliği yüzünden, başka markalarda bu özellikler bu kadar sıkıntı çıkartmıyor. Excalibur kapışabilir kötülük konusunda :D
Laptopların yazılımları var fan ayarı yapabildiğiniz. Eğer laptopta oyun oynamıyorken bile hem Windows ayarlarından performans moduna hem de laptopun yazılımından performans moduna alıp kullanıyor ise bu normal bir durum. Oyun oynanmayan durumlarda veya cihaz pildeyken cihazı güç verimliliği modunda kullanmalısınız ki bazı laptoplarda özel olarak "sessiz" mod bile oluyor bu gibi durumlarda fazla fan açmasın diye. Birçok laptopun bios ayarında fanların sürekli çalışması ayarı olması da cabası.

Benim Casper(12 senelik içi 1 kere açılıp temizlenmemiş:D) PC'yi açınca fan açıyordu. 52-60 arası derece hatırlıyorum tamamen boşta.

Ama gerçi ekran kartı yanınca illa açıp bakmıştır adam 2018 de. Yine de ben 2023 de falan baktıysam gene bi 5 sene olmuştur. Şu ana kadar da 7 sene oldu en son termal bakım yapılalı.

Benim Casper(12 senelik içi 1 kere açılıp temizlenmemiş:D) PC'yi açınca fan açıyordu. 52-60 arası derece hatırlıyorum tamamen boşta.

Ama gerçi ekran kartı yanınca illa açıp bakmıştır adam 2018 de. Yine de ben 2023 de falan baktıysam gene bi 5 sene olmuştur. Şu ana kadar da 7 sene oldu en son termal bakım yapılalı.
Evet senin gibi cok insan var yillarca umursamayip bilgisayari oyle kullanan. Benim laptopumun termal blogu degisti fanlardan ses geliyordu. Haliyle termal blok ile beraber likit metal macun da surduler PDF'de acsam sadece browser acip takilsam da fanlar calisiyor. Bu gayet normal laptoplar icin.

Evet senin gibi cok insan var yillarca umursamayip bilgisayari oyle kullanan. Benim laptopumun termal blogu degisti fanlardan ses geliyordu. Haliyle termal blok ile beraber likit metal macun da surduler PDF'de acsam sadece browser acip takilsam da fanlar calisiyor. Bu gayet normal laptoplar icin.
Hocam laptop alındığında yıl 2013. Ben 5 yaşındayım:D.

Ben termal macun olayını 2021 de öğrendim masaüstü alınca. Masaüstünde senede 1 macun değişimi yapıyorum artı her 3 ayda bir temizliyorum.

Zaten 2018 de ekran kartı yandı artık kullanmıyoruz. Dahili intel gpu ve 2 gb ram ile de pek verimli değil Yoksa evde mx4 yatıyor onu sürerdim.

Son düzenleme:
Monster ile alakalı bir durum değil kasa ile alakalı bir durum hocam. Cleveo kasa kullanan hemen hemen tüm laptop markalarında ısınma sorunu var. Tongfang kasalarda ise soğutma gayet yeterli. Yani markadan çok kullanılan kasa önemli. Lenovo'lar soğutma konusunda öne çıksa da cleveo kasalı modelleri sınıfta kalıyor mesela.

Ben de dün sabah itibarıyla Monster Tulpar sahibi oldum, şu ana kadar hiç ısınma sorunu yaşamadım. Evet oyun falan oynarken fanı fena çalışıyor, o konuda tarafsız olmam gerekiyor maalesef. Fakat şu ana kadar hiç ısınma sorunu yaşamadım, bundan sonra da yaşamam diye düşünüyorum.