- Makaleler
- 4
Ceza yersin. Ben yaptım 2.80 yere yapıştım. Sen yabma.
Peki yolu ayıran çimenlik alanlardaki yaya geçitlerinden "u" dönüşü yapabilir miyim? Gideceğim güzergah neredeyse hiç değişmeyecek ve bir nokta var oradan dönersem yol bayağı kısalıyor ve düzlükte gitmeye devam ediyorum.
Motosiklet sürmek özgürlük hissi veriyor ama işin gerçek tarafı şu: küçük hata büyük sonuç doğurabiliyor. Çünkü motosiklette sürücüyü koruyan kaporta yok. Bu yüzden güvenli sürüş sadece yavaş gitmek değil; doğru pozisyon, doğru refleks ve doğru düşünme şekliyle alakalı.
Birçok deneyimli sürücünün ortak söylediği şey şu:
“Motosiklet sürmeyi öğrenmek kolay, güvenli sürmeyi öğrenmek zaman alıyor.”
Önce Görünür Olmaya Çalış
Trafikte en büyük problemlerden biri “beni görmedi” olayı.
Özellikle:
motosiklet sürücüsü...
- kör noktalar,
- kavşaklar,
- aniden şerit değiştiren araçlar
Hocam konuyu incelemeni ve altına bıraktığım videoları izlemeni tavsiye ederim.
İzlemeye başlamıştım zaten altın elbiseli adamın hayati bilgiler serisini. Virajda gaz açma konusuna bayağı şaşırdım. Ancak biraz düşününce mantıklı geldi.
Öttürürler.
Bir araba sürücüsü olarak tavsiyem araçların sağından geçmeye kalkışmaya yeltenmemen olur, hem araç dönerken büyük risk altına gireceksin, hem de ezilme tehlikesi yaşayacaksın, trafik kültüründen ötürü kör noktada kalacağını bile söyleyebiliriz.
Tır, kamyonet gibi tonajlı araçlara yaklaşma, rüzgardan ötürü savrulup ezilirsin.
Araçlara karşı olan takip mesafeni koru ve şerit içerisinde ani manevra yapmak için pay bırak.
Ekipman, lastik kısmında paradan kısma.
Motoru trafik kurallarına ve levhalara uyarak, ayrıca öngörü ile sürersen en azından kaza yapma ihtimalini azaltırsın.
Mümkün olduğunca şeridin ortasından ayrılmak istemem. Karşıdan karşıya geçerken bile sıkıntı oluyor kötü sürücüler, motorla iyice sıkıştırırlar insanı.