1 ayda 15 kadar araba değiştirdim, günde 3 araba da değiştirdiğim oldu. Hakikaten yetkili servis veya belli başlı birkaç usta haricinde çoğu kişi YouTube'dan motor topluyor. 1 problem için veriyorsun, 3 problem ekleniyor. Büyük geçmiş olsun. Kesinlikle sakinliğinizi koruyun ve öyle eylem alın.
Katılıyorum. Sırf bu yüzden küçük işler için (akü/yağ değişimi vs.) sanayiye gitmiyorum. Servis desen bir motor parası alma peşinde.

1 ayda 15 kadar araba değiştirdim, günde 3 araba da değiştirdiğim oldu. Hakikaten yetkili servis veya belli başlı birkaç usta haricinde çoğu kişi YouTube'dan motor topluyor. 1 problem için veriyorsun, 3 problem ekleniyor. Büyük geçmiş olsun. Kesinlikle sakinliğinizi koruyun ve öyle eylem alın.
Katılıyorum. Sırf bu yüzden küçük işler için (akü/yağ değişimi vs.) sanayiye gitmiyorum. Servis desen bir motor parası alma peşinde.

Yerinde olsam motoru alırım bu heriften sonra güzelce karbüratör temizliği yaparım. Marş motoru falan bahane. 2 3 ay yatan motorun benzini içinde tortulaşıp karbüratörü tıkıyor. Benzin gitmediği için çalışmıyor. Bujiyi söküp içine starter fluid sıkıp marş verdiğinde çalıştırırsan doğrularsın karbüratörde sorun olduğunu.
Geçmiş olsun yapacak bir şey çok yok tartışıp fiyat indirebilir.
İkisi de bence. Dediğim gibi adam gibi usta bulmak artık çok zor.
Kitabı bildiği sayfadan okumuş. :)
Bugün ustanın yanına gittim kendim. Marş motoru ters çeviriyor dedi telefonda. Gittim dükkanına. Selamun aleyküm abi ne yaptın dedim. Yüzüme bakmadan marş motorunu verdi. Bana "motorundan gına geldi, sorunları bitmiyor, bıktım motorundan, şu marş motorunu yaptır yapayım şu motoru al git" dedi. Hiçbir şey demeden çıktım gittim. Ben şimdi ne diyeyim, küfür mü edeyim, gideyim adamla kavga mı edeyim, ne yapayım?

Bu yüzden ustaya gitmiyorum genelde ben de. Kendin yaparım her zaman.
Genelde bende gitmem. Kendim yaparım her şeyi. Bu sefer ailemin çok gönlü olmadı, usta yapsın demişlerdi. Şu an onlar da pişman :D

Güncelleme yapayım konu hakkında. 27 Aralık 2024 tarihinde teslim ettiğim motosikletimi bugün teslim aldım. Toplam ödediğim fiyat:
  • 850 TL akü
  • 1500 TL ateşleme bobini (?)
  • 150 TL buji
  • 2500 TL işçilik
  • 300 TL çekici.
  • 500 TL marş motoru tamiri.
  • 250 TL diğer.
  • Toplam: ~6000 TL.

Ben sadece marş motoru için vermiştim. Sonuç fiyat bu şekilde. Peki, değdi mi? Hayır.
  • Grenajları oturtamamışlar.
  • Bazı grenajları takamadıkları için grenajı DELİP VİDA ATMIŞLAR.
  • Stop lambalarını takamamışlar, biri tırnaklarıyla dışarıda.
  • Motorda biraz benzin vardı, ek olarak 100 TL'lik benzin alıp götürdüm ancak motorda benzin yok?
  • Eski bujim verilmedi. Eski aküm ve ateşleme bobinimde verilmedi.
  • Muamele kötüydü, kavga edecektim.

Siz siz olun, kendi isinizi kendiniz yapin. İyi gunler.

Son düzenleyen: Moderatör: