Detaylar
Kim cevapladı?nisaa
Üstün
- Makaleler
- 3
Ekran sadece bu kadar mı başka bir şey yok mu? Yoksa mecbur tek yapabileceğin power limit kısmak (güç kontrolünü %-5 falan yapmak). BIOS editor ile belki voltaj da ayarlanabilir ama sorun olduğunda varsayılana geri dönmek yerine sistem arızası alırsın bayağı ağrılı bir süreç olur.
VBIOS düzenlemek için sanırım Polaris BIOS editor ile düzenleyip kaydettikten sonra ATIFlash yazılımı ile modladığımız BIOS'u seçip oradan yüklüyoruz değil mi? Doğru mu biliyorum hocam?
VBIOS düzenlemek için sanırım Polaris BIOS editor ile düzenleyip kaydettikten sonra ATIFlash yazılımı ile modladığımız BIOS'u seçip oradan yüklüyoruz değil mi? Doğru mu biliyorum hocam?
Evet ama bu Polaris GPU'lar (rx 400/500) için. Daha eski veya daha yeni olanlarla kullanılmaz. Bir de uyumlu GPU'yla yapıyorsan bile ayarlar kötüyse kartın brick olma riski var, nitro+ falan gibi çift BIOS'lu kartlar dışında güvenli bir yöntem değil.
nisaa
Üstün
- Makaleler
- 3
Evet ama bu polaris GPU'lar (RX 400/500) için. Daha eski veya daha yeni olanlarla kullanılmaz. Bir de uyumlu GPU'yla yapıyorsan bile ayarlar kötüyse kartın brick olma riski var, Nitro+ falan gibi çift BIOS'lu kartlar dışında güvenli bir yöntem değil.
Anladım hocam, ben kendim için değil de konu sahibine yardımcı olsun bir de ben nasıl yapıldığını öğrenmek için. Kart eğer brick olursa çift BIOS'lu bir model değilse, işlemcide dahili görüntü birimi varsa oradan görüntü atıp, kartın kendi orijinal BIOS'u atılarak kurtarılabiliyor diye biliyordum. Yoksa anakartta ikinci bir PCI Express girişi varsa oraya başka bir kart takıp görüntü alabilir. 200, 300 liraya falan ikinci elden en kötü GPU'yu alsa bile iş görebilir.
Diğer AMD kartlar için hangi yazılım kullanmalı?
Son düzenleme:
ATIFlash ile yazılabilir ama editor programları çok dar, r9 290 falan için var ama r7 270x için direkt
destekli bir program yok, hd 7000 için olan editorle deneyip sonuç alan var ama kesinlik yok.
Kart eğer brick olursa çift BIOS'lu bir model değilse, işlemcide dahili görüntü birimi varsa oradan görüntü atıp, kartın kendi orjinal BIOS'u atılarak kurtarılabiliyor diye biliyordum.
İşlemcide dahili grafik pek yaygın değil artık o yüzden sakat iş oluyor.