User0

Uzman
Termal macun değişimi yaptıktan sonra bilgisayarı açtığımda anakart en başta işlemciyi yeni takılmış gibi algıladı. BIOS’a girdiğimde DDR, Smart Access Memory vs. her şey sıfırlanmıştı. Bilgisayarı kapatıp yeniden açınca Windows normal bir şekilde açıldı. BIOS ayarlarını düzeltip yeniden kullandım bir süre. Dün format atınca fark ettim ki Windows etkinleştirilmemiş. OEM key kullanıyordum. BIOS kaynaklı bir sorun olabilir mi? BIOS güncellesem düzelme ihtimali var mı? (Anakart MSI B450M-A Pro Max)

Pil, RAM vs. sök tak yapılırsa BIOS ayarları sıfırlanır. Bazen format sonrası da lisansı otomatik tanımayabilir. Lisansın hali hazırda dijital olarak elindeyse aynı lisansla tekrar etkinleştirmeyi dener misin?

Termal macun değişimi yaptıktan sonra bilgisayarı açtığımda anakart en başta işlemciyi yeni takılmış gibi algıladı. BIOS'a girdiğimde DDR, Smart Access Memory vs. her şey sıfırlanmıştı. Bilgisayarı kapatıp yeniden açınca Windows normal bir şekilde açıldı. BIOS ayarlarını düzeltip yeniden kullandım bir süre. Dün format atınca fark ettim ki Windows etkinleştirilmemiş. OEM key kullanıyordum. BIOS kaynaklı bir sorun olabilir mi? BIOS güncellesem düzelme ihtimali var mı? (anakart MSI B450M-A Pro max)

Lisans elinde var ise CMD'den elle girer misin normal ayarlar kısmından olmuyor ise.

CMD yönetici olarka başlat
slmgr /ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX kendi lisansını yazacaksın ipk yapıtkan sonra boşluk bırakacaksın.

Pil, RAM vs. sök tak yapılırsa BIOS ayarları sıfırlanır. Bazen format sonrası da lisansı otomatik tanımayabilir. Lisansın hali hazırda dijital olarak elindeyse aynı lisansla tekrar etkinleştirmeyi dener misin?
Ne yazık ki 5 yıl önce silmişim mailde vardı. Birkaç ay önce AIDA64 ile lisans keyimi bulmuştum(doğru mu bilmiyorum), onu girdiğimde yine etkinleştiremedi.

Lisans elinde var ise CMD'den elle girer misin normal ayarlar kısmından olmuyor ise.

slmgr /ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX kendi lisansını yazacaksın ipk yapıtkan sonra boşluk bırakacaksın.
Deneyip dönüş yapacağım.

O halde tekrar etkinleştirebilir misiniz bilmiyorum açıkçası. Aşağıdaki linkten tekrar satın alın, meblağ gayet uygun.

Yok hocam olmadı, arafta kaldı onaylama konusunda :D Mecbur yeni lisans alacağım.
Microsoft activation scrips kullanarak etkinleştir.
Yok hocam, key daha garanti.

Yok hocam olmadı, arafta kaldı onaylama konusunda :D mecbur yeni lisans alacağım.

Yok hocam, key daha garanti.

Düz ayarlar kısmından gir o zaman. Bu arada ben Windows'un içinde ya da CMD'den key girdiğde hata veren Key'i format ekranında girmiştim sorunsuz olmuştu.

Son düzenleyen: Moderatör: