Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şakir Cingöz

Gelişen
MSI B550M Pro VDH Anakart'tan görüntü alamıyorum.

Sistem şu şekilde:
  • MSI B550M Pro VDH Wi-Fi
  • AMD Ryzen 5 5600X
  • ASUS ROG STRIX RX 580 8 GB
  • G.Skill 16 GB Ripjaws V 3600MHz CL18 DDR4.
  • Corsair 800W PSU.
Bu sistemde hem onboard ekran kartıyla hem de harici ekran kartıyla yaptığım denemelerde ekrana görüntü gelmiyor. BIOS güncellendi, RAM'ler tek tek ve çift olarak farklı slotlara takılarak denendi. CPU ve ekran kartı defalarca sökülüp tekrar takıldı, kablolar sökülüp tekrar takıldı ama görüntü alamadım. Yani monitöre görüntü hiç gelmiyor. Anakart üzerindeki LED'lerden BIOS LED'i açık kalıyor ve öylece bekliyor. Güç kaynağı ve ekran kartı başka sistemde denendi çalışıyor. İşlemci ve RAM sıfır. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Çözüm
Farklı bir ekran kartı ile BIOS'a girip CSM'yi açmanız, sonra RX580 ile denemeniz lazım.
İşlemci değiştirildiğinde BIOS ayarı sıfırlanır, diğer işlemci ile açık mıydı, kapalı mıydı bilemeyiz.

Şimdi CSM'nin açık olduğundan eminseniz BIOS'da multi monitör ayarı olması lazım, onu açın, o şekilde RX580'e takın görüntü kablosunu, sistemi yeniden başlatın.

Ekran kartının güç soketinin tam oturduğundan emin olun.

İşlemci değiştirildiğinde BIOS ayarı sıfırlanır, diğer işlemci ile açık mıydı, kapalı mıydı bilemeyiz.

Şimdi CSM'nin açık olduğundan eminseniz BIOS'da multi monitör ayarı olması lazım, onu açın, o şekilde RX580'e takın görüntü kablosunu, sistemi yeniden başlatın.

Ekran kartının güç soketinin tam oturduğundan emin olun.
RX 580'i takınca yine görüntü gelmiyor. Boot LED açık kalıyor. Açılışta 1 uzun 2 kısa bip sesi geliyor ama bu bip sesleri diğer kartlardaki gibi değil. Yükleyemedim buraya, dinlemenizi isterdim. RAM sorunu olsa anakart üzerindeki RAM LED'i yanması gerekir sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler çalışmasa sistem boot aşamasına gelmez, DRAM LED yanar.

Ekran kartının güç girişini çıkarıp açın sistemi, VGA LED yanacak mı kontrol edin.

RAM'ler çalışmasa sistem boot aşamasına gelmez, DRAM LED yanar.

Ekran kartının güç girişini çıkarıp açın sistemi, VGA LED yanacak mı kontrol edin.
VGA LED yanip sönüyor. M2 diske başka sistemde Windows kurup bu anakarta taktım. Şimdi boot LED de yanmıyor. Kabloları defalarca söküp taktım. Görüntü yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an o sistem normal çalışıyor, sistemde bir problem yok.

Görüntü için kablo ne kullanıyorsunuz? Dönüştürücü falan var mı arada?

Görüntü kablosunu sisteme takmadan açın, VGA LED yanacak mı bir de onu kontrol edin.
Sorun çözüldü. İnternet cafede NVIDIA ekran kartı taktik. BIOS ekranına girebildik sonunda. BIOS ana ekraninda CSM kısmını UEFI'ye getirdik. RX580'i taktik ve artık görüntü veriyor. Küçücük bir ayar için 20 gün uğraştım.