Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şakir Cingöz

Gelişen
MSI B550M Pro VDH Anakart'tan görüntü alamıyorum.

Sistem şu şekilde:
  • MSI B550M Pro VDH Wi-Fi
  • AMD Ryzen 5 5600X
  • ASUS ROG STRIX RX 580 8 GB
  • G.Skill 16 GB Ripjaws V 3600MHz CL18 DDR4.
  • Corsair 800W PSU.
Bu sistemde hem onboard ekran kartıyla hem de harici ekran kartıyla yaptığım denemelerde ekrana görüntü gelmiyor. BIOS güncellendi, RAM'ler tek tek ve çift olarak farklı slotlara takılarak denendi. CPU ve ekran kartı defalarca sökülüp tekrar takıldı, kablolar sökülüp tekrar takıldı ama görüntü alamadım. Yani monitöre görüntü hiç gelmiyor. Anakart üzerindeki LED'lerden BIOS LED'i açık kalıyor ve öylece bekliyor. Güç kaynağı ve ekran kartı başka sistemde denendi çalışıyor. İşlemci ve RAM sıfır. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Çözüm
Farklı bir ekran kartı ile BIOS'a girip CSM'yi açmanız, sonra RX580 ile denemeniz lazım.
Bunun başka bir yolu yok muydu peki? Yani ikinci bir ekran kartına ihtiyaç duymadan çözülmez mi?
Çözülür.

BIOS flashback özelliği sadece BIOS güncellemesi için değil tamamen çöken BIOS da kurtarılabiliyor ve anakartınızda da bu özellik mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Şakir Cingöz,

En kolay yolu bu, diğer yol ekran kartının BIOS'unu değiştirip UEFI çalıştırmak, o zor iş.

@Black_eagle 1903,

Bu kartlar böyle maalesef, çift BIOS olan kartlarda 2. BIOS UEFI çalışabiliyor, bazen de UEFI çalışan güncel VBIOS bulunabiliyor, onun dışında GOP güncellemesi de bu kartta işe yaramıyor.

@Şakir Cingöz,

En kolay yolu bu, diğer yol ekran kartının BIOS'unu değiştirip UEFI çalıştırmak, o zor iş.

@Black_eagle 1903,

Bu kartlar böyle maalesef, çift BIOS olan kartlarda 2. BIOS UEFI çalışabiliyor, bazen de UEFI çalışan güncel VBIOS bulunabiliyor, onun dışında gop güncellemesi de bu kartta işe yaramıyor.

AMD güncel bir VBIOS sunsa bu olmaz işte, çok zor değil bu iş.

Evet maalesef sitesinde bile tek VBIOS var. Güncel yok.

Onun dışında dediğim gibi BIOS flashback bu görüntü gelmeme sorununu çözer çünkü BIOS varsayılan ayarlara sıfırlanıyor ve yeni BIOS yazılıyor.
Benim BIOS Update isteyen ve bundan dolayı ekrana görüntü vermeyen A520MH anakartım hayata döndü sayesinde.

@Black_eagle 1903,

Üretici firmanın yapması lazım.

Bu sorunu flashback çözmez, çünkü varsayılan olarak CSM kapalı geliyor, yani flashback sonrası yine CSM kapalı olacak, farklı kartla BIOS'a girip CSM'yi açmak gerekiyor.

@Black_eagle 1903,

Üretici firmanın yapması lazım.

Bu sorunu flashback çözmez, çünkü varsayılan olarak CSM kapalı geliyor, yani flashback sonrası yine CSM kapalı olacak, farklı kartla BIOS'a girip CSM'yi açmak gerekiyor.

Bende CSM açık geldi vallahi. Benim anakartım sanırım sorun olursa diye öyle ayarlanmış. Bende de şöyle bir problem var: CSM açınca kart görüntü veriyor benim ama ekran kartı sürücüsünü değiştirdiğimde PC'yi kapatıp açmadan PC'ye ulaşamıyorum.

Bazı anakartlarda, özellikle eski BIOS sürümlerinde CSM açık olarak gelebiliyor, onlarda flashback işe yarar.

Bazı anakartlarda, özellikle eski BIOS sürümlerinde CSM açık olarak gelebiliyor, onlarda flashback işe yarar.
Gigabyte sağ olsun bende launch CSM açık şekilde ayarlamış BIOS'u bu tüm anakartlarda böyle olmalı bence.
Modern arayüze sahip am5 anakartlarda lauch csm kapalı geliyormuş sıkıntı olabilr.
CSM açık olursa bu tür sorunların önüne geçilmiş olur en azından.

Son düzenleme: