Son düzenleyen: Moderatör:

Bunu al. Pearless sesli çalışıyor.

Hocam bunu alırım. Arada 500TL fark var ama sağlık olsun. Ancak 9700X alırsam evime gelip BIOS Update'i sizin yapmanız lazım.
Ya da 7700X alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek olara bir sorum daha var siz 9700x için bios update gerekir diyince @Ayhan Dönmez hocam. Anakartın üstünde amd ryzen 9000 desktop ready yazıyor. 9000 serisi ile ek işlem yapılmadan kullanılabilinir yazıyor. Bios update olmadan çalışabilir mi sizce?

1767261084357.webp

@Ayhan Dönmez hocam şu şekil kullansam ne gibi problemler olur? Tozlanma vesaire olur mu zarar verir mi? Gpu vidalanmadığı için dengesiz duruyo sallanıyo slota zarar verir mi?

Son düzenleme:
Ek olara bir sorum daha var siz 9700X için BIOS Update gerekir deyince @Ayhan Dönmez hocam. Anakartın üstünde AMD Ryzen 9000 desktop ready yazıyor. 9000 serisi ile ek işlem yapılmadan kullanılabilinir yazıyor. BIOS Update olmadan çalışabilir mi sizce?

Eki Görüntüle 215022

@Ayhan Dönmez hocam şu şekil kullansam ne gibi problemler olur? Tozlanma vesaire olur mu zarar verir mi? GPU vidalanmadığı için dengesiz duruyor sallanıyor slota zarar verir mi?

Olmaz uzay montaj bu zaten çok kullanılıyor ama kesinlikle halı üstüne koymayın sadece tozları da fırçayla silerseniz sorun olmaz.

Ryzen 9000 desktop ready yazıyor 9950X bile tak-kullan demektir herhangi bir şeyle uğraşmaya gerek yok.

Olmaz uzay montaj bu zaten çok kullanılıyor ama kesinlikle halı üstüne koymayın sadece tozları da fırçayla silerseniz sorun olmaz.

Ryzen 9000 desktop ready yazıyor 9950X bile tak-kullan demektir herhangi bir şeyle uğraşmaya gerek yok.
Halı üstüne koymam masada anakart kutusu üzerinde tutarım muhtemelen. Kasa hem ayrı bir massraf hem de çok yer kaplıyor. O nedenle almak istemiyorum. 7700x ve 9700x arasında kaldım. fiyat olarak 2k 3k arası bir fark var. Ayrıca 7500x3d de aklıma yatmıyor değil. Çok kararsız kaldım.

Halı üstüne koymam masada anakart kutusu üzerinde tutarım muhtemelen. Kasa hem ayrı bir massraf hem de çok yer kaplıyor. O nedenle almak istemiyorum. 7700X ve 9700X arasında kaldım. Fiyat olarak 2K 3K arası bir fark var. Ayrıca 7500X3D de aklıma yatmıyor değil. Çok kararsız kaldım.

7700X alın 9700X ile arada Ultra fark yok sadece 9700X çok verimli daha az yakar TSMC 4nm sürecinden dolayı ipc farkıda çok az Z4 ve Z5 arası.

7500x3d nasıldır 7700x'e göre? @Ayhan Dönmez hocam 9700x'i daha çok önermişti ama şimdi sadece beğeni atıyor. Ayhan hocam bir açıklık getirin şu konuya:
7700x vs 9700x vs 7500x3d vs 7800x3d
Fiyat olarak 11k ile 16k arasında bbu 4 işlemci ancak performansı siz daha iyi bilirsiniz.