tth

Becerikli
Herkese selam. Techolay Sosyal önerileriyle yeni sistem topladım. Gigabyte B850 Gaming WI-FI6 satın almıştım ama bazı sebeplerden dolayı ürünü iade ettim.

MSI B850 Gaming Plus PZ anakart almayı düşünüyorum. Bu anakartın kablo girişlerinin tamamı kartın arkasında bulunuyor. Hâliyle görüntü kirliliği ortadan kalkıyor.

Fakat bu yöntemin ne gibi eksi yanları olabilir, o konuda bilgi sahibi değilim. Bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Bilgisayar bileşenleri şu şekildedir:

• Kasa: MSI MAG Pano 100R PZ (Bahsetmiş olduğum anakart ile uyumlu olduğunu okudum ama emin olmak için bu bilgiyi teyit etmenizi rica ediyorum.)
  • Ryzen 9700X
  • Patriot Viper Venom CL30 2x16
  • INNO3D RTX 5080

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam. Techolay Sosyal önerileriyle yeni sistem topladım. Gigabyte B850 Gaming WI-FI6 satın almıştım ama bazı sebeplerden dolayı ürünü iade ettim.

MSI B850 Gaming Plus PZ anakart almayı düşünüyorum. Bu anakartın kablo girişlerinin tamamı kartın arkasında bulunuyor. Hâliyle görüntü kirliliği ortadan kalkıyor.

Fakat bu yöntemin ne gibi eksi yanları olabilir, o konuda bilgi sahibi değilim. Bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Bilgisayar bileşenleri şu şekildedir:

• Kasa: MSI MAG Pano 100R PZ (Bahsetmiş olduğum anakart ile uyumlu olduğunu okudum ama emin olmak için bu bilgiyi teyit etmenizi rica ediyorum.)
  • Ryzen 9700X
  • Patriot Viper Venom CL30 2x16
  • INNO3D RTX 5080
Kasa uyumlu. Güzel bir anakart. Bir eksisi yok. Sadece bağlantılar arkada.
Ben daha çok Asus un BTF sistemini seviyorum. Nvidia GPU ların ekran kartı güç bağlantısını da arkadan yapmışlar. Tamamen kablosuz oluyor.Tabi ona uygun ekran kartı lazım

Kasa uyumlu. Güzel bir anakart. Bir eksisi yok. Sadece bağlantılar arkada.
Ben daha çok ASUS'un btf sistemini seviyorum. NVIDIA GPU ların ekran kartı güç bağlantısını da arkadan yapmışlar. Tamamen kablosuz oluyor. Tabii ona uygun ekran kartı lazım.

Benim aldığım ekran kartının güç girişi kasanın cam tarafında kalıyor. ASUS btf anakartlar biraz pahalı. Dediğiniz gibi ona göre ekran kartı lazım ve alırsam belki 10.000 TL fiyat fark edecek hocam.
Sonuç olarak bahsetmiş olduğum anakart için olumlu düşünüyorsunuz değil mi?

Arkadan kablolama yapmanın herhangi bir olumsuz bir yanı olacağını düşünüyor musunuz? Mesela bileşenlere erişmek için her zaman kasanın arka tarafını açmak gibi veya project Zero modelinin kronik sorunu var gibi.
Kronik sorunu olup olmadığını bilmiyorum ama arkadan kablolama kasa içi karmaşanın yok olması ve hava akışı için çok iyi. Kasaya bağlı olarak kablolama yaparken arka kapağı açmanız gerekebilir.