nikilaudaxxx

Çalışkan
Merhabalar,

Yaklaşık 9.000 TL'ye 6e modelini almış bulunmaktayım lakin M modeli sanki bir tık daha iyi ve daha uygun. Bunun için uğraşmaya değer mi veya başka bir öneriniz var mıdır?

B850M avantajı: PCI-Express 5.0, Wi-Fi 7, M.2 SSD soğutucusu, fazladan bir adet Type-C portu.
Eksisi: 4 faz eksik.

@LH44 Hangi MSI

Merhabalar,

Yaklaşık 9.000 TL'ye 6e modelini almış bulunmaktayım lakin M modeli sanki bir tık daha iyi ve daha uygun. Bunun için uğraşmaya değer mi veya başka bir öneriniz var mıdır?

B850M avantajı: PCI-Express 5.0, Wi-Fi 7, M.2 SSD soğutucusu, fazladan bir adet Type-C portu.
Tercihi neden MSI'dan yana kullandınız o daha önemli, Wi-Fİ/BT şart değilse çok daha mantıklı modeller mevcut o bütçede.

@LH44 Hangi MSI

Tercihi neden MSI'dan yana kullandınız o daha önemli, Wi-Fİ/BT şart değilse çok daha mantıklı modeller mevcut o bütçede.
WiFi şart hocam öncelikle. Beyaz hoşuma gitti açıkçası ve uygun bulunca yapıştırdım ama şöyle bir durum var normal modeli sandım 6eymiş. Onda da birkaç eksiklikler var. Önerilerinize açığım.

Merhabalar,

@LH44 Hangi MSI

İkisi arasında da dağlar kadar fark yok açıkçası. Fiyatları yakınsa Wİ-Fİ7 olan versiyon alınabilir.

Bana göre B850M Force varken pek albenileri yok. 😀
Veyahut biraz daha çıkıp B850M Aorus Elite alırım.

WiFi şart hocam öncelikle. Beyaz hoşuma gitti açıkçası ve uygun bulunca yapıştırdım ama şöyle bir durum var normal modeli sandım 6eymiş. Onda da birkaç eksiklikler var. Önerilerinize açığım.

Ben bunu tercih ederdim Hburada satıcılı vade farksız taksit avantajı var aradakı farkı öyle kapatırdım yani, bu bütçeye çıkarsan bu kart mantıklı düşünülebilir. MSI çok sevmiyorum MPG altı modelleri, problematik oluyor genelde.

Faz eksik fazla olabilir o AM5 platformu için çok önemli değil, bahsettiğin 2 kart da yeterli gelir ama benim ilk tercihim olmazdı. Bu atacağım modeli tercih ederdim ama bunun da Wi-Fi versiyonu TR'de sanırım mevcut değil:

6e olması da problem olmaz bu arada, sıkıntısız kullanırsın. Win11 kullanmak şart 7 için aklında olsun @nikilaudaxxx

@LH44 Koş koş hemen iade ve bu :D Ben neden haberdar edilmedim bu konu hakkında :D

@nikilaudaxxx Hemen onu iade edip bunu al acilen bitmeden.

Wi-Fi version var mış Amazon sağ olsun getirmiş, Amazon kral firma.

@LH44 Hatta sen de Carbon'u iade edip bunu al, ne işin var Carbon'la, sana yakıstıramadım hiç :D

@nikilaudaxxx Şaka bir yana kaçırdığına üzülürsün bu ürünü, iade edebiliyorsan edip bunu al, sonra konu aç @LH44 ile ayarlayın güzelce derim.

Son düzenleme:
@LH44 Hatta sen de Carbon'u iade edip bunu al, ne işin var Carbon'la, sana yakıstıramadım hiç :D
2. Sisteme yakışır. 😁
Bir babadır bizim için. 😃

Cümle aleme haber etme zamanı, konu geliyor şimdi. 😀

Ben bunu tercih ederdim Hburada satıcılı vade farksız taksit avantajı var aradakı farkı öyle kapatırdım yani, bu bütçeye çıkarsan bu kart mantıklı düşünülebilir. MSI çok sevmiyorum MPG altı modelleri, problematik oluyor genelde.

Faz eksik fazla olabilir o AM5 platformu için çok önemli değil, bahsettiğin 2 kart da yeterli gelir ama benim ilk tercihim olmazdı. Bu atacağım modeli tercih ederdim ama bunun da Wi-Fi versiyonu TR'de sanırım mevcut değil:

6e olması da problem olmaz bu arada, sıkıntısız kullanırsın. Win11 kullanmak şart 7 için aklında olsun @nikilaudaxxx

@LH44 Koş koş hemen iade ve bu :D Ben neden haberdar edilmedim bu konu hakkında :D

@nikilaudaxxx Şaka bir yana kaçırdığına üzülürsün bu ürünü, iade edebiliyorsan edip bunu al, sonra konu aç @LH44 ile ayarlayın güzelce derim.
8651 TL fiyatı doğru mu hocam?

Evet.
Screenshot_20251110_000551_Amazon Shopping.webp

2. Sisteme yakışır. 😁

Bir babadır bizim için. 😃

Cümle aleme haber etme zamanı, konu geliyor şimdi. 😀

Alamıyorum hocam limitim kalmamış. :(

Alamıyorum hocam limitim kalmamış. :(
Almazsan arkandan ağlar

Yaz Amazon müşteri hizmetlerine, bir hal çaresini bulsunlar.

1762723775856.webp

@LH44 Safe mod Karhu kovalıyorum, safe mod açılmazdı 25h2 ile açılmaya başladı ne değişti bilmem, birçok program acılıyor su anda bench için, o fazlasıyla iyi oldu. 6600 c28 1-2-1 Nitro gdm disabled, TUF olan hiçbir şeyi almam daha, 5090 verseler bedavaya üstüne para verseler TUF diye yine almam. Şu B850 Force bende olsaydı garantiydi 6600. Şimdi uğraş dur TUF'ta :D ASUS'un en özenmediği seri TUF+Prime.

6400 c26 gdm disabled 1-2-0 nitro 1.74 vdd 2200 fclk max 256.5 veriyor, bu eğer patlamazsa 257'yi geçer muhtemelen. Karhu kiguix bandwith, test speed önemli.

6600:2200 ile sync sayılır 2200x3=3300x2 2:3 oranı var, 6400:2133 için de 2133x3=3200x2 oluyor. Ama 6400 2133 250mb tıkanıyor, 2200 fclk ile 256 görüyor, 6600 direkt sync ama en zoru bu. Apex'te 6800 ve 2233 fclk açan çiplerden bahsetmiyorum, onlar golden bile değil unicorn çip. En tepe modeller. @LH44 Ve delid block ya da custom loop ile iod temp 40 civarı tutuluyor o sayede 6800 6600 testte patlamıyor Mora IV kullanıyorlar.

1762723983625.webp

Bu 1.25 soc 6400 c26 2133 fclk 1.74 vdd 2200 fclk safe mod karhu ve nitro 1-2-0 ile bu sonuç veriyor. En sıkı hali yanı 6400'ün, ötesi olmaz. Tabi trcd 37 yerine 36 yapabilse trp 37 yerine 30 yapabilse 251-252 arası gelirdi, 2200 FCLK ile 256.5 veriyor bu, yine trcd 36 ve 2233 fclk yapabilseydi çip ve ram, o da 260+ mb veriyor bandwith.

Son düzenleme: