Teşekkür ederim hocam. Son bir soru daha, B650 Eagle de önerdiler bana siz ne dersiniz hangisi çok daha iyi olur ?
b650 çipset bu saatten sonra alınmaz, çok düşünmeden al geç wi-fi 6e modeli derim force kartının fiyatı gayet iyi şu anda.

@wakeup O fiyat bandında b850m-force wi-fi 6e var iken alınmaz yani.

b650 çipset genel anlamda bu saatten sonra alınmamalı ama zorda kalınmadıkça tavsiye etmem.

b650 çipset bu saatten sonra alınmaz, çok düşünmeden al geç wi-fi 6e modeli derim force kartının fiyatı gayet iyi şu anda.

@wakeup O fiyat bandında b850m-force wi-fi 6e var iken alınmaz yani.

b650 çipset genel anlamda bu saatten sonra alınmamalı ama zorda kalınmadıkça tavsiye etmem.

Teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler için hocam.

Sana önerdiğim kart hem güncel kart, hem gen5 pcie ve m.2 desteği var, arka portlar olarak yetersiz kalabilir ama usb çoklayıcı ile bu sorunu çözebilirsin örneğin şu model:

Teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler için hocam.
Ek olarak b850 güncel çipset olmasının yanı sıra 1 dimm per channel olmasından ötürü RAM konusunda sıkıntı yaşamamanı sağlayacak, fazlalık 2 slot yok, o iki slot hiçbir işe yaramadığı gibi am5 sokette ciddi problem unsuru giriş seviyesi kartlarda özellikle.

Yok hocam USB ile işim yok bir sorun olacağını sanmıyorum almışken bunu alalım teşekkürler tekrardan.
Fiyatından ötürü bu diyorum:

Wi-Fi/BT ihtiyacın yok ise bu:

Ama ihtiyacın olmasa bile Wi-Fi modeli al, çünkü indirimde olan o, diğeri normal fiyatta. @wakeup

Zaten BIOS içerisinden Wi-Fi/BT modülünü açıp kapatabiliyorsun basitçe, kullanmıyorsan öyle yaparsın ya da antenleri takarsın durur öyle. BIOS update sonrası RAM optimizasyonu yapmaya da müsait bir kart, konu açarsan yardımcı olunur o hususta.

Hynix 2x16 6000 CL30 kit mevcut mu elinde @wakeup

Fiyatından ötürü bu diyorum:

Wi-Fi/BT ihtiyacın yok ise bu:

Ama ihtiyacın olmasa bile Wi-Fi modeli al, çünkü indirimde olan o, diğeri normal fiyatta. @wakeup

Zaten BIOS içerisinden Wi-Fi/BT modülünü açıp kapatabiliyorsun basitçe, kullanmıyorsan öyle yaparsın ya da antenleri takarsın durur öyle. BIOS update sonrası RAM optimizasyonu yapmaya da müsait bir kart, konu açarsan yardımcı olunur o hususta.

Hynix 2x16 6000 CL30 kit mevcut mu elinde @wakeup

Evet hocam mevcut A-die kitlerim var XPG'nin. Amazon için Wi-Fi modeli daha uygun evet ama Tebilion da 6700 liraları görmüş kart biraz daha vakti var, olmadı Wi-Fi modelini alırım hocam.

Gaming düşünüyorsan yaratmaz, 9950x takıp 24 saat render alacağım dersen yaratır, onun haricinde hiçbir sorun yaratmaz

2 adet kalmış, wi-fi versiyonu düşünüyorsan alabilirsin zaten indirimde. Düz versiyonu 7.4 bu 7.7k

@wakeup Faz az değil yeterli sayıda bu soket için diyelim, İntel kadar faz ihtiyacı yok boş yere uyuyor geri kalan fazlar öyle düşün. Oyun oynanacaksa hiçbir önemi yok, 24 saat PC açık kalacak render alacağım dersen önemi var sadece, zaten fazlarda soğutma mevcut hiçbir problem olmaz aklında soru işareti kalmasın.
Ayhan hocam merhabalar. Hayırlı akşamlar. Xigmatek Master 2 750w psulu bir kasam var çok uyguna almıştım. 5070ti ile kullanmayı düşünüyorum ama PSU pek iyi değil sanırım. Ek olarak dayanamayıp beyaz kasa da aldım. Xigmatek PSU kullanılabilir mi? Evde deepcoolun 750w PSUsu da var ikisi de 80 plus. Önerebileceğin bir model mümkünse indirimli. Beyaz ve modüler olsa daha iyi ama bu fiyatı biraz tirmandirir. Siyah da olsa çok sorun değil sadece fp bir PSU istiyorum. İlerde upgrade edebilmek için ne önerirsiniz?