Çözüldü MSI B850 Gaming Pro X3D Mode açınca 8 mantıksal çekirdeği kapatıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

klaizee 32

Üstün
X3D Mode deniyorduk ama 8 mantıksal çekirdeği kapatıyor, neden yaptığını da çözemedik. SMT Mode Auto. Neden olabilir?

İşlemci R7 7800X3D.

Çözüm
X3D Mode deniyorduk ama 8 mantıksal çekirdeği kapatıyor, neden yaptığını da çözemedik. SMT Mode Auto. Neden olabilir?

İşlemci R7 7800X3D.

2 CCD işlemcilerde CCD0 ve CCD1 var. Turbo game mode ya da X3D gaming mode amacı SMT yanında 2. X3D olmayan CCD'yi de beraberinde kapatmak. Sadece SMT'yi kapatıyor demek eksik bir tanım olur. 2. CCD'yi kapatması gecikme adına çok çok önemli çünkü 2 CCD işlemcilerde. Yine de tavsiye edilmez, 2 CCD olanlarda zaten Core parking devrede. Gaming senaryosunda X3D CCD aktif, diğeri uykuda. Core parking kullanmayan bir kesim de var, onlar X3D CCD'yi oyuna atarlar 3. parti yazılımlar ile. Diğer non-X3D'yi ise arka plan background tasks atarlar. İki kullanım da uygun. CS, Valorant gibi rekabetçi oyunlarda X3D oyun modunu açmak fayda sağlayabiliyor. Termal değerler iyileşiyor bu ayar neticesinde, bir diğer sebebi o. Çoğu oyunda bu ayar etkisiz ya da negatif etkiler. Oyun bazında deneyip öyle karar vermek lazım. İşlemci yüzdesi de beraberinde artacaktır.
8 mantıksal çekirdeğin gitmesinin performansa eksi olarak etkisi yok mu?
Her oyunda değil, bazen de tam tersi performansı artırır. SMT gecikme oluşturuyor işlemci çekirdeklerinde, ayrıca verimsiz. Güç limitlerine daha hızlı yaklaşıyor işlemci. Bazı düz İntel ve AMD işlemcilerde de sanal çekirdek kapatmak performans getirebiliyor. Ama SMT'nin (x3D olmayan AMD işlemciler için konuşuyorum) bazı oyunlarda performans artırdığı da oluyor ben o yüzden açık kullanıyorum.

Rekabetçi oyunlarda artı yaratabilir hikayeli oyunlarda eksi yaratır. O ayarı açmanı önermem.
Şu zamana kadar gördüğümüz işlemci sıcaklığı -10 derece falan düştü, fakat çekirdeklerin kapandığını yeni gördük. X3D kapalı şekilde PBO deniyoruz şuan.

Ben de MSI anakart ve 5700X3D kullanıyorum, bu ayar bende mevcut mu? Varsa kapatmalı mıyım?

Ben de MSI anakart ve 5700X3D kullanıyorum, bu ayar bende mevcut mu? Varsa kapatmalı mıyım?
Yüksek ihtimalle mevcuttur, yeni anakartların çoğunda var diye biliyorum. Açıksa kapatıp dene, kapalıysa açıp dene. Kapalı daha işlevsel gibi geldi şuanlık bana.

İşlemci R7 7800X3D.

2 CCD işlemcilerde CCD0 ve CCD1 var. Turbo game mode ya da X3D gaming mode amacı SMT yanında 2. X3D olmayan CCD'yi de beraberinde kapatmak. Sadece SMT'yi kapatıyor demek eksik bir tanım olur. 2. CCD'yi kapatması gecikme adına çok çok önemli çünkü 2 CCD işlemcilerde. Yine de tavsiye edilmez, 2 CCD olanlarda zaten Core parking devrede. Gaming senaryosunda X3D CCD aktif, diğeri uykuda. Core parking kullanmayan bir kesim de var, onlar X3D CCD'yi oyuna atarlar 3. parti yazılımlar ile. Diğer non-X3D'yi ise arka plan background tasks atarlar. İki kullanım da uygun. CS, Valorant gibi rekabetçi oyunlarda X3D oyun modunu açmak fayda sağlayabiliyor. Termal değerler iyileşiyor bu ayar neticesinde, bir diğer sebebi o. Çoğu oyunda bu ayar etkisiz ya da negatif etkiler. Oyun bazında deneyip öyle karar vermek lazım. İşlemci yüzdesi de beraberinde artacaktır.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…