ozqurTK

Gelişen
Arkadaşlar merhaba. BIOS'tan CPU Cooler Tuning girdiğimde 3 seçenekte de PL1 değerleri 253W ve bu 253W limit 14900K işlemcim yük altında iken güç yetmemesinden frekans düşürmesine sebep oluyor. Diğer bilgisayarımda baktım onda Water Coling seçeneğinde 4096 W görünüyor. Bu limiti nasıl yükselteceğim? (Güç Kaynağı 700W 80+)

1732806570964.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradakiler hazır profil, kullanmak zorunda değilsiniz. Önceden 4096W (yani sınırsız) güç limiti profili de oluyordu fakat 13 ve 14. nesilde yaşanan sorunların sebeplerinden birisi olduğu için artık önerilen profillerden kaldırıldı. Elle ayarlamak istiyorsanız paylaştığınız fotoğraftaki OC menüsü içindeki Advanced CPU Configuration menüsüne girin, Short Duration Power Limit (PL1) ve Long Duration Power Limit (PL2) değerlerini değiştirin.

Buradakiler hazır profil, kullanmak zorunda değilsiniz. Önceden 4096W (yani sınırsız) güç limiti profili de oluyordu fakat 13 ve 14. nesilde yaşanan sorunların sebeplerinden birisi olduğu için artık önerilen profillerden kaldırıldı. Elle ayarlamak istiyorsanız paylaştığınız fotoğraftaki OC menüsü içindeki Advanced CPU Configuration menüsüne girin, Short Duration Power Limit (PL1) ve Long Duration Power Limit (PL2) değerlerini değiştirin.
üstad. pl 1 ve pl2 arasındaki rakamlar nasıl olacak. mesela pl1 baslangıc watı pl2 bitiş watı gibimi. benim işlemcimde overclock yaparken cpu temp programında sağ altta power değeri var ordaki değer cinebench yaparken her render sonrası wat artışı sağluyor ve bi yerden sonrada bilgisayar reset atıyor. bu sorunun çözüümünü bulmaya calısıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz

Üstat. Pl 1 ve PL2 arasındaki rakamlar nasıl olacak. Mesela PL1 baslangıc watı PL2 bitiş watı gibi mi? Benim işlemcimde overclock yaparken CPU temp programında sağ altta Power değeri var oradaki değer Cinebench yaparken her render sonrası wat artışı sağluyor ve bir yerden sonra da bilgisayar reset atıyor. Bu sorunun çözüümünü bulmaya calısıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Sorun çözüldü mü hangi değerleri girdiniz?

Aynı Sırun Var Msı B760 Ankart kulanıyorum kesim sonuç nedir

Son düzenleme: