Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Uyumlular.

1739204450507.webp

1739204562117.webp

Kullanabilirsin ancak B650 Tomahawk çıktığında 9000 serisi olmadığı için 7000 ile alakalı öyle bir açıklama yazıyor. Yani son BIOS güncellemesini 9800x3D'yi takmadan yapıp kullanabilirsin.
Hocam ben ilk defa topluyorum da o iş kafamı çok karıştırıyor sana zahmet bana bi yardımcı olabilir misin? Nasıl yani işlemciyi takmadan BIOS güncelleme derken? Ne yapmam lazım hiç bilmeyen birine anlatır gibi anlatır mısın sana zahmet.

Hocam ben ilk defa topluyorum da o iş kafamı çok karıştırıyor sana zahmet bana bi yardımcı olabilir misin? Nasıl yani işlemciyi takmadan BIOS güncelleme derken? Ne yapmam lazım hiç bilmeyen birine anlatır gibi anlatır mısın sana zahmet.
Yanlış hatırlamıyorsam eğer B650'ye 7000 serisi bir işlemci takıp BIOS güncellemesi yapmanız gerekiyor diye biliyorum. Sitesinden en son BIOS sürümünü indirip USB'ye atıyorsunuz sonra BIOS ekranında güncelleme yapmanız için gerekli bölümler oluyor zaten videosu falan vardır mutlaka anakartınız için. En son bildiğim net bilgi buydu. Yine de müsaitse bir @AceTeq hocamı etiketleyelim o da bir şeyler ekler belki.

Güncelleme normalde gerekir ama anakart revizyonu veya üretim tarihi yeniyse nispeten güncel BIOS ile gelme ihtimali var. Yine de DDR5 kanadında son sürüme geçirmek elzem tabii.

Güncelleme normalde gerekir ama anakart revizyonu veya üretim tarihi yeniyse nispeten güncel BIOS ile gelme ihtimali var. Yine de DDR5 kanadında son sürüme geçirmek elzem tabii.
Peki hiçbir şey yapmadan işlemciyi takıp sistemi direkt çalıştırırsam eğer güncel değilse bir zarar görme ihtimali var mı? Ve net bilgi sahibi olabileceğim bir video atabilir misiniz?