Ben çözemedim, belki senin aklına başka bir şey gelir. Donanım-yazılım arası gidip gelen bir sorun bu. BIOS 55 mantıklı değil ama, bahsettiğim +10 yüksek çalışan 3D serileri bile BIOS'ta 45 şu anda. 55 ayrı bir seviye.
Sıcaklık konusu soğutmayla bağdaşıyor ama %99 kullanım soğutmayla bağdaşmıyor. Ben de anlamadım ama bi şekilde çözeceğiz, böyle bir sisteme dünya para verip sorun yaşamak herkesin canını sıkar.

+200'de denetmemin sebebi zaten en default PBO ayarı 9800x3D için bu şekilde olması. Yaptığım her sistemde olumlu sonuç verdi, en azından bi referans noktamız olsun. Sorunun PBO'dan ve BIOS ayarlarından olmadığını anlayalım diğer çözümlere geçelim diye.
+200 mevzusu kış-yaz ve RAM ayarlarından etkileniyor. Kışın +200 -20 6000 CL30 yapıyordum mesela, 6400 CL30 falan açarken -10/-15 ötesi patlıyordu, mavi ekran. Yazın +75 +100 -15 ötesi direkt patlıyor, +200 -15 falan direkt mavi ekran 6200 kullanırken falan mesela. Onu kestirmen biraz zor o yüzden. Çip de şu anda +15 derece yüksek çalışıyor konu sahibinde, sıcak çalıştığından ya da yaz aylarında +200 için daha fazla voltaj ister, o yüzden kışın -20 yapabiliyorsan yazın -10'a düşer bu soğutman sıkıntılıysa.

Sıcaklık konusu soğutmayla bağdaşıyor ama %99 kullanım soğutmayla bağdaşmıyor. Ben de anlamadım ama bi şekilde çözeceğiz, böyle bir sisteme dünya para verip sorun yaşamak herkesin canını sıkar.
Kesinlikle hocam kesinlikle. Oyundan kaynaklı desem adam 1080P'de 75 c üstünü görmedi attığım videoda.

Hocam ben de anlayamadım acaba fanlar yanlış mı takıldı diye düşünüyorum ama mümkün değil.
Adım adım gidelim. Önce BIOS'u sıfırlayıp en güncel sürüme update et. EXPO'yu aç, PBO'yu dediğim gibi yap ve hem AC hem başka bir oyunda sıcaklıkları gönder. Bi ihtimal daha var aklımda kasa fanları optimize olmayabilir, curve ayarlarına falan bulaştıysan yanlış ayarlamış olabilirsin.

+200 mevzusu kış-yaz ve RAM ayarlarından etkileniyor. Kışın +200 -20 6000 CL30 yapıyordum mesela, 6400 CL30 falan açarken -10/-15 ötesi patlıyordu, mavi ekran. Yazın +75 +100 -15 ötesi direkt patlıyor, +200 -15 falan direkt mavi ekran 6200 kullanırken falan mesela. Onu kestirmen biraz zor o yüzden. Çip de şu anda +15 derece yüksek çalışıyor, sıcak çalıştığından ya da yaz aylarında +200 için daha fazla voltaj ister, o yüzden kışın -20 yapabiliyorsan yazın -10'a düşer bu soğutman sıkıntılıysa.
https://pcpartpicker.com/b/CtVcCJ bu sistemde +200 -30 çalıştırıyordum yanlış hatırlamıyorsam. Bi deneyip görelim zaten sıcaklıklar tavan olursa arkadaş ya Alt+F4'ü koyar ya da mavi ekran yer :D

Adım adım gidelim. Önce BIOS'u sıfırlayıp en güncel sürüme update et. EXPO'yu aç, PBO'yu dediğim gibi yap ve hem AC hem başka bir oyunda sıcaklıkları gönder. Bi ihtimal daha var aklımda kasa fanları optimize olmayabilir, curve ayarlarına falan bulaştıysan yanlış ayarlamış olabilirsin.
Hocam BIOS'tan yaptıklarım yanlış yazıyor olabilir 1:1, FCLK=MCLK ve curve optimizer -20 EXPO profile 1 aktif etmek.

https://pcpartpicker.com/b/CtVcCJ bu sistemde +200 -30 çalıştırıyordum yanlış hatırlamıyorsam. Bi deneyip görelim zaten sıcaklıklar tavan olursa arkadaş ya Alt+F4'ü koyar ya da mavi ekran yer :D
OCCT yanlış araç bir de, hata vermiyor bu çipte, random veriyor ya da çok late error veriyor, 1 saatte hata verdiremedim ben instabil olduğunu bildiğim halde. Prime95 small yapacak ya da y-cruncher yapacak. Prime95 small extreme test et, en basiti o @DracheN Ama 95'e direkt dayar gibi senin çipi, soğutma sıkıntın var.

Beta'ya güncellemedim hocam güncelleyeyim mi?

Hocam BIOS'tan yaptıklarım yanlış yazıyor olabilir 1:1, FCLK=MCLK ve curve optimizer -20 EXPO profile 1 aktif etmek.
Bi yaptıklarımı uygulayıp kontrol et, olmazsa %75-80 civarı kasa fanıyla tekrar sıcaklıklara bakalım. Eğer kasa fanları açılmasına rağmen hala soğumuyorsa sıkıntı ya çiptedir ya soğutucuda.