Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MrLegasov

Uzman
Yer
İzmir,Türkiye
Merhaba arkadaşlar. BIOS güncellemesi yapmak istiyorum fakat karşılaştığım bir durum var ve nasıl bir yol izleyeceğimi anlayamadım. Kullandığım cihaz MSI MPG Trident AS 10sc, anakartım da MSI MPG B460I Gaming Edge Wi-Fi. Anakartın destek kategorisine girdiğimde 2023 yılına ait BIOS güncellemesi görüyorum. Fakat MSI desteğe sorduğumda bana cihazınız için D10 BIOS sürümü son sürümdür cevabı veriyor ve kasanın linkini atıyor. Attığı linkte açılan cihaz MSI MPG Trident AS 10th, belki de bir fark yok araların da bilmiyorum. Anakart sitesinde neden 2023 yılına ait BIOS güncellemesi gelmişken kasanın farklı, bir karışıklık var anlayamadım. Bilgisi olan varsa teşekkür ederim şimdiden.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-03-15 104639.webp
    Ekran görüntüsü 2024-03-15 104639.webp
    49,9 KB · Görüntüleme: 117
  • Ekran görüntüsü 2024-03-15 104739.webp
    Ekran görüntüsü 2024-03-15 104739.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Araştırma yaptım, cihazların farkı yok. Kağıt üstünde ikisi de aynı. Sadece senin kullandığın sc versiyon, EU yani Avrupa sürümü olarak geçiyor. Belki bölgesel üretim farkı olduğu için kodu değişiktir. Tavsiyem normal bir sistem olmadığı için spesifik olarak cihaza özgü MSI destek tarafından sunulan, BIOS güncellemesini yapmanız. Anakart standart bir anakart olmayabilir bazı model farkları varsa özel seri için, BIOS güncellemesinde sorunlar çıkarabilir.
Araştırma yaptım, cihazların farkı yok. Kağıt üstünde ikisi de aynı. Sadece senin kullandığın sc versiyon, EU yani Avrupa sürümü olarak geçiyor. Belki bölgesel üretim farkı olduğu için kodu değişiktir. Tavsiyem normal bir sistem olmadığı için spesifik olarak cihaza özgü MSI destek tarafından sunulan, BIOS güncellemesini yapmanız. Anakart standart bir anakart olmayabilir bazı model farkları varsa özel seri için, BIOS güncellemesinde sorunlar çıkarabilir.

Çözüm
Öncelikle araştırmanız için teşekkür ederim. Konuyu açtıktan sonra kasanın ve anakartın sunduğu BIOS sürümlerini ayrı ayrı indirerek M-Flash mode ekranın da kontrol ettiğimde, MSI desteğin paylaştığı kasa linkinde yer alan BIOS sürümünü görebildiğimi fakat anakart sitesinde yer alan BIOS sürümünü göremediğimi fark ettim. Bu da sizin söylediğinize varıyor sanırım.

Peki son olarak bilginize dayanarak bir sorum daha var, ben sürücü güncellemelerini, bunlar da örneğin chipset, lan driver, Realtek ses sürücülerini anakart sitesinde yer alan sürücülerden, Wi-Fi ve Bluetooth ayarlarını da Intel driver Support üzerinden yapıyorum. Bu yöntemimde bir hata var mı? Çünkü kasanın sitesinde de yer alan bu sürücüler var ama tarihleri hayli eski ve herhangi bir sorun yaşamadım henüz.

Öncelikle araştırmanız için teşekkür ederim. Konuyu açtıktan sonra kasanın ve anakartın sunduğu BIOS sürümlerini ayrı ayrı indirerek M-Flash mode ekranın da kontrol ettiğim de, MSI desteğin paylaştığı kasa linkin de yer alan BIOS sürümünü görebildiğimi fakat anakart sitesin de yer alan BIOS sürümünü göremediğimi fark ettim. Bu da sizin söylediğinize varıyor sanırım. Peki son olarak bilginize dayanarak bir sorum daha var, ben sürücü güncellemelerini, bunlar da örneğin chipset, lan driver, Realtek ses sürücülerini anakart sitesin de yer alan sürücülerden, Wi-Fi ve Bluetooth ayarlarını da Intel driver Support üzerinden yapıyorum, bu yöntemim de bir hata var mı çünkü kasanın sitesin de de yer alan bu sürücüler var ama tarihleri hayli eski ve herhangi bir sorun yaşamadım henüz.

BIOS güncellemeleri kritik ve spesifik özellikleri içerdiği için sorun yaratır, ama driver güncellemeleri her birim tek tip olduğu için sorun olmaz, o yüzden aynı yöntemle güncelleyebilirsiniz.