Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shisui

Uzman
MSI X870E Wi-Fi Ti anakart mevcut. İşlemci 9800x3D. PC'yi açarken 00 hatası alıyorum. İşlemciyi söktüm öyle açmayı denedim yine aynı hatayı alıyorum. RAM'leri söktüm hata aynı şekilde devam ediyor. PC açıkken güç tuşuna bastığım an direkt kapanıyor. Normalde 3 saniye kadar beklerdi beklemeden kapanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Recep hocanın dediği gibi. Ya PSU ya da anakart. Bu durumlar da çoğunlukta anakart oluyor. Elinde başka PSU veya anakart varsa deneyin derim.
Flashback atayım bir sefer olmaz ise bakacağım artik.

PSU ya da anakart arızası. BIOS Flashback ile bir defa daha aynı BIOS yazıp deneyin.
Denedim sorunum devam ediyor.

Sorunum çözüldü işlemciyi taktığımız çengelli braket garip bir şekilde açık kalmış bu yüzden de işlemci hiç oturmamış gibi gözüküyordu. Tekrardan taktım bir kere C5 hatası aldım bu da RAM ile kaynaklı idi slotları değiştirdim ve sorunu çözdüm şu an sorunsuz kullanıyorum. Burada tek kafamı kurcalayan ilk kurulum yaptıktan sonra aylarca PC'yi kullanırken hiç demonte etmediğim halde bu hatayı başta vermesi aşırı garip geldi bana.
Kabloları tek tek bakın derim. CMOS yapın. BIOS güncel değilse güncelleyin derim. Bu hata yanlış hatırlamıyorsam anakartı işlemciyi tanırken olan hataydı. Umarım anakart mevta olmamıştır.

Hiçbir sorun yoktu şimdi yaptı nedense. BIOS güncel, CMOS denedim olmuyor.
Hocam anakartın CPU tarafı 8+8 pin hepsi takılı mı?

Bütün kabloları kontrol edin derim. Bu hata genellikle ya anakart ölmüştür ya da işlemci. Elinde başka işlemci varsa deneyin derim ya da başka anakart.

Dosya Ekleri

• VID-20250819-WA0051.webp
    VID-20250819-WA0051.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 56
Kullandığınız RAM'leri tek tek test edin. PSU'nuz nedir? Dediğim gibi bazıları kabloları düzgün takamadığı aynı hatayı alıyordu. Kullandığınız Strimer kablosunu söküp öyle deneyin.
@Recep Baltaş Hocam yardımcı olabilir misiniz?
Fsp kullanıyorum 850w gold vita. Sorun şurada ben aylarca böyle kullandım bir sorun yoktu sonra bir şeye ellemeden kendi kendine böyle yapmaya başladı.