Merhaba bu anakartı 2 yıldır kullanıyorum son aylarda bu sorun çıkmaya başladı ve son 1 ayda iyice arttı ve artık dün neredeyse açamıyordum. Bilgisayarı açmaya çalışırken kırmızı CPU sarı DRAM ışığı yanıyor ve post etmiyor. Hiçbir RAM takılı değilken bile bu 2 ışık yanmaya devam ediyor. PC açıldıktan sonra kapatana kadar sorunsuz kullanabiliyorum. Windows yeniden başlatma yapmaya çalışırsam bu sefer sarı DRAM ışığı takılı kalıyor ve güç tuşundan kapatana kadar PC o şekilde kalıyor. Son 1 haftada, ilk gün 14, ikinci gün 3, üçüncü gün 15, dördüncü gün 11, beşinci gün 13, altıncı gün 9 ve dün 22 denemede bile açılmadı. (güç tuşuna basılı tutarak kapatıp açma yapıyorum) daha sonra 2-3 saat ara verip 10 defa daha denedim ve açıldı. Yapay zekâ sorun %80 anakart %20 CPU problemi diyor. Yeni anakart almayı düşünüyorum. B850M Force WF6e iyi midir? Bu sorunu çözümü bu anakart ile artık mümkün değil gibi?
Detaylar
Kim cevapladı?Sistem özelliklerini tam belirtir misin? Sorunun kullandığın RAM'ler ve anakart ikilisinden kaynaklı olabilir, RAM'lerin CL36 ise sıkıntı çıkartabilir. BIOS günce değilse güncelleyin, sürücüler güncel olsun. Test yapmak gerebilir.
Son düzenleme:
RAM'ler 2 ve 4. slotta. BIOS pilini çıkartarak CMOS işlemini yaptım işe yaramıyor. Kafası ne zaman eserse o zaman açılıyor. HDD ne gibi bir sorun çıkartabilir?
Siz yine de tornavida ile 10-15 saniye deneyin. PSU düğmesi kapalı olsun. HDD yüzünden yapmadığından emin olmak için. Umarım soğutucu montajı yaparken anakart pimlerine zarar verilmemiştir. MSI zaten BIOS konusunda biraz sıkıntılı, ayar tutmuyor. Hatta RAM'leri çıkarın uçlarını silgi ile bir silin, bu klasik yöntemi deneyin, ondan sonra kısa devre yaparak CMOS işlemini uygulayın.
Anakart işlemci pinlerinde bir yamukluk yok. 2 yıldır zaten aynı parçalar. Yeni bir montaj yapılmadı anakarta. Bunları yapmaya çekiniyorum şu an yine saatlerce açmaya uğraşacağım. Yeni anakart alıp geçmeyi düşünüyorum. MSI anakartlarda hep sorun yaşadım artık MSI almayı da düşünmüyorum.
Rum. MSI anakartlarda hep sorun yaşadım artık MSI almayı da düşünmüyorum.
ASUS B850M-K alıp geçin o zaman.
Satıc
Satıcısı Amazon veya Hepsiburada olanlarından almak istiyorum çünkü sorun işlemci çıkarsa sorunsuz iade edebileyim. Bu anakart ikisinde de yok şu an. B850M Force WF6e iyi değil mi?
Satıcısı Amazon veya Hepsiburada olanlarından almak istiyorum çünkü sorun işlemci çıkarsa sorunsuz iade edebileyim. Bu anakart ikisinde de yok şu an. B850M Force WF6e iyi değil mi?
Gayet başarılı bir anakart rahatlıkla alabilirsiniz.