Heilos'a şu an para vermenin anlamı yok, GPU ve hotspot değerleri iyi, VRAM bir tık daha düşerse sorun kalmayacak.

O sizin bana bir tane tavsiye ettiğiniz kasa vardı. O kasayı alsam şu an kullandığım kasanın fanları neticede dandik. 4-5 derece daha aşağı çekebilir mi sizce?

YouTube üzerinde bakım rehberi ararken Nebi AKG'ün diye bir adama denk geldim. Değer değer sıcaklıkları veriyordu. VRAM için kullandığım karta göre normal olduğunu söylemiş aslında. Pek bakıma değdi mi orasını da anlayamadım. Ventus modelleri sanırım bu şekilde soğuyor.

Kasa kapakları açıksa şu an diğer kasada çok fark etmez.

Arka tarafta ki saç plaka harici tüm çıkarılabilir cam ve toz filtreler çıkmış durumda. Ama bu şekilde de çok fazla tozlanıyor. Daha kartı takalı 8-9 saat anca olmuştur ama üstü tozdan gözükmüyor resmen.

Evet kapak açık olunca toz sorunu oluyor, size önerdiğim kasayı hatırlamıyorum, hangisiydi acaba?

Doğru o kartın soğutması çok başarılı değil, biz ısıları indirebildiğimiz kadar indilerim diye uğraşıyoruz.

Evet kapak açık olunca toz sorunu oluyor, size önerdiğim kasayı hatırlamıyorum, hangisiydi acaba?

Doğru o kartın soğutması çok başarılı değil, biz ısıları indirebildiğimiz kadar indilerim diye uğraşıyoruz.

Attığınız kasa bu hocam. Kasaya vereceğim parayı acaba karta mı harcasam diye düşünüyorum. AMD ekran kartı alsam 6000 serisi bir ürün gelecek. 6000 serisinin RT performansı iyi değil. 3000 serisinden 3070 falan almak istesem uygun ilan yok fiyatlar uçuk hep.

Yani karta harcamak daha mantıklı olur, model yükseltebilirseniz iyi olur.

İstiyorum aslında ama takasa gelen yok. İlana koysam fiyat öldüren çok. Aradığım kartı da şehirimde bulamıyorum. Sanırım bu kartı iyi hale getirip devam etmem daha mantıklı olur.

Kartın VRAM sıcaklıkları yine tavan hocam. Kartı kasadan çıkarıp yandan hangisine basıyor diye bakmak istedim. 2-3 tanesi ve mosfetlere soğutucu blok asla basmıyor. Tepe oluşturup koyarsam da çok ucundan dokunuyor. Sanırım PuTTY böyle bir kart için hiç alınmamalıydı. Alınsa bile 2 tane alınması gerekli gibi. MOSFET kısımına koyduğum PuTTY ezilince ızgaranın içerisine girmiş.

Izgara içine girmesi önemli değil.

Kartınızın sıkıntısı 2.75 mm pad kullanması, bu bayağı kalın normalde 0.50-1-1.25 falan olur bu nedenle PuTTY ince geldi, 20 gramın ne kadar kalınlık oluşturacağını da anlayamıyoruz, yoksa laptop ve ekran kartlarında çok kullandık PuTTY'i, ayrıca 2. Kontrolde 106'dan 88 dereceye düşmüştü VRAM, işe yaramıştı yani.

Izgara içine girmesi önemli değil.

Kartınızın sıkıntısı 2.75 mm pad kullanması, bu bayağı kalın normalde 0.50-1-1.25 falan olur bu nedenle PuTTY ince geldi, 20 gramın ne kadar kalınlık oluşturacağını da anlayamıyoruz, yoksa laptop ve ekran kartlarında çok kullandık PuTTY'i, ayrıca 2. Kontrolde 106'dan 88 dereceye düşmüştü VRAM, işe yaramıştı yani.

Anladım peki ne alabiliriz? Bütçem aşağı yukarı belli yine hocam.

İşe yaradı ama hepsi maalesef temas etmiyor. Diğerleri temas ederse biraz daha düşeceğine inanıyorum. Mosfetlerin sıcaklığını göremiyorum. Ama eminim ki onlar da ısınıyordur. Orası zaten hiç temas etmiyor.

@20424 hocam hardware info raporunu bıraktım. Kart termal sınırın bence çok üstüne çıkmış. Ve gördüğünüz gibi sıcaklıklar yine absürt. Sanırım termal pad alacağım. 2.75mm bulamadım. 3mm alsam soğutma bloku zarar görür mü? Veya padler tam oturur mu? 2.50mm alsam bu sefer de basmayacağını düşünüyorum. Nasıl yapabiliriz? Pullsar ice Dragon Ultra düşünüyorum. Yapmışken sağlam olsun bir daha uzun bir süre içini açmayım diyorum.

1755472928200.webp

Son düzenleme:
Bellek sıcaklığı çok kötü değil, hotspot yüksek oda macun yenilemediğimiz içindir.

2.75 almanız yetmiyor ki, konuda arkadaş paylaşmış orada 3 farklı boyutta pad var, yani 3 ayrı pad almanız gerekir, pad boyutlarını tam olarak öğrenmelisiniz ve bire bir aynı boyutta olmalı, kalın veya ince olmamalı.