MSI RX 590 ARMOR modeline sıvı metal uygulanır mı? Taşma riski var mı?

06messi06

Üyecik
Katılım
19 Haziran 2025
Mesajlar
6
Beğeniler
1
Merhaba,


Ekran kartım MSI RX 590 ARMOR 8G OC Edition modeli.


Sıvı metal uygulamayı düşünüyorum ve elimde Kapton bant gibi yalıtım önlemleri mevcut. Yine de sıvı metalin taşma riski olup olmadığını merak ediyorum.


Bu model özelinde dikkat etmem gereken ekstra bir nokta var mı?
 
Bence hiç bulaşmayın sıvı metale, Thermalright heilos uygulayın yeter.
Kışın Thermal Grizzly Kryonaut uyguladım ve faydasını gördüm; ancak yaz aylarında pek etkili olmuyor. Amazon'dan Thermal Grizzly Conductonaut sipariş ettim ve Kapton bant da elimde mevcut. Eğer gerçekten büyük risk taşıyorsa, elimde bulunan Thermalright TF7 macununu kullanırım.
 
Termal macunlar pumpout yapıyor, Kryonaut zaten hiç kullanılmamalı GPU çipinde, size önerdiğim macun değil faz değişimli pad, pumpout ihtimalini sıfıra düşürüyor.

Sıvı metal bir şekilde PCB üzerine sızarsa kart gider, bu riski alacaksanız bilemem.
 
Termal macunlar pumpout yapıyor, Kryonaut zaten hiç kullanılmamalı GPU çipinde, size önerdiğim macun değil faz değişimli pad, pumpout ihtimalini sıfıra düşürüyor.

Sıvı metal bir şekilde PCB üzerine sızarsa kart gider, bu riski alacaksanız bilemem.
Kartı uzun süredir açmadığım için iç yapısını tam olarak hatırlamıyorum. Ancak bir fotoğrafa rastladım; eğer kartımın etrafı tıpkı bu GTX modeli gibi PCB üzerindeki bölgeler kapalıysa, sizce risk almaya değer mi? (Elimde Kapton bant mevcut.)
 

Dosya Ekleri

  • cache-v2.webp
    cache-v2.webp
    146,9 KB · Görüntüleme: 16
Kartı açacağım. Eğer riskli görünüyorsa sıvı metal kullanmayacağım, fikirleriniz için teşekkürler. Konudan bağımsız olarak, CPU’ya uygularsam riski yüksek midir? Ryzen 5 2600 işlemcim var. Stok fan ve alüminyum soğutucu ile sıvı metal korozyona uğradığı için Thermalright Phantom Spirit 120 SE aldım. Kapton bantı her durumda kullanacağım. Sizce CPU veya anakart için risk var mı?
 
Boost clock olarak 5 MHz geride olan 590 Phantom Gaming X modeli toplam board gucu olarak 290W cekmis. Sizin model bu modele kiyasla boost clock olarak 5 MHz ileride. 300W altinda kalir yine de diye dusunuyorum. Rahatlikla hava ile sogutulabilir boyle bir guc degeri.

590'larda cogu modelin heatsink bakir coldplate kullaniyor ancak bakir kullanmayanlar da var (mesela Red Devil), sizin model de bakir coldplate kullanmiyorsa sivi metal kullanmanizi onermem acikcasi. Galyum, gucsuz metalleri yer ve bakir olmayan coldplateleri de rahatlikla yiyebiliyor.

MSI'in diger RX serisi modellerinden yola cikarak konusursam, MSI genelde coldplate'in tamamini bakir yapmiyor. Bu yuzden sivi metal uygulamak icin bence pek ideal bir ortam degil. Dediginiz VRAM ve VRM izolasyonu da genelde bu klasman GPU'larda gorulen bir sey degil bu arada.

Polaris 30 XT zaten oldukca civki cikarilmis bir cip. Modlayip hunharca guc vermediginiz surece genelde %2-3 civari core clock OC anca yiyor. Bu yuzden boyle bir amaciniz yoksa, bence Conductonaut'u iade edin, elinizdeki TF-7'yi kullanin ya da TF-X gibi viskozitesi dusuk macunlar alin.

Polaris GPU'larin neredeyse hepsi hava sogutma + termal macun ile rahatlikla soguyabilecek GPU'lar. Macera aramaya gerek yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt