Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Yer
Mersin | Lefkoşa

Öncül konumuz bu. Bu konu sonrasında temiz kurulum yapmaya karar verdim. Her şeyi doğru yaptım flash doğru hazırlandı Rufus ile ISO yazdırıldı.

1 kere sıfırlama ekranına girdim SSD'yi tamamen temizledim, ancak 2. paylaştığım gorsel geldi sürekli. Daha sonrasında tekrardan 0'dan ISO dosyasi hazırladım. Tekrar denemk istedigimde de 1. görseldeki ekranda kalıyor.

Ancak format atamıyorum.

IMG-20260610-WA0226.webp

Bu ekranda kalıyor, flashı seçmek istediğimde ise geri bu ekrana atıyor.

17811088531887625185732265643635.webp

Ne yapmam gerekiyor?

Muhtemel cozulme sebebini de soyleyeyim;

Yuksek ihtimalle BIOS surumu eski oldugu icin Secure Boot sertifikalari da dogal olarak eskiydi. Bu sebeple hata aliyordunuz. BIOS guncelleyince, Secure Boot da guncellenmis oldu ve hata ortadan kalkti.
BIOS güncellemesine sahip olamayan, secure boot kapatamayan ve bu hatayı alan birileri olursa beni etiketleyin. Onlarda da ben çözümü bulmak istiyorum.

BIOS güncellemesi almayan modeller de ortada mı kalsın yoksa onlara da mı çözüm bulalım? Bence çözüm bulalım. Ben şu an boşuna bu arızayı yaşayan birini aramıyorum.
Bence de bulalım hocam. Tabii ki BIOS yazmak zor ama yapabilirseniz cidden devrim gibi olabilir ama çok ama çok zor diye biliyorum.