Merhaba, MT Genesis SV kaskımın tüm pedlerini söktüm, vizör ve güneş vizörünü de çıkardım ve kaskı sadece ılık suyla, bez ile temizledim. Her şeyi geri taktığımda kaskın sağ tarafından daha önce olmayan bir gıcırtı sesi gelmeye başladı. Sanki kabuktan geliyormuş gibi, ama tam çözemedim. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, MT Genesis SV kaskımın tüm pedlerini söktüm, vizör ve güneş vizörünü de çıkardım ve kaskı sadece ılık suyla, bez ile temizledim. Her şeyi geri taktığımda kaskın sağ tarafından daha önce olmayan bir gıcırtı sesi gelmeye başladı. Sanki kabuktan geliyormuş gibi, ama tam çözemedim. Sebebi ne olabilir?
1. Ped Kontrolü: Pedlerin düzgün şekilde takıldığından emin olun. Yanlış yerleştirilen pedler gıcırtı yapabilir.

2. Vidalara Bakın: Kaskın dış kabuğunu ve iç mekanizmalarını birleştiren vidaların sıkılığını kontrol edin. Gevşek vidalar gıcırtıya neden olabilir.

3. Yağlama: Kaskın hareketli parçalarını (örneğin, vizör menteşeleri) uygun bir silikon yağı ile hafifçe yağlayın. Bu, sürtünmeyi azaltarak gıcırtıyı ortadan kaldırabilir.

4. Dış Kaba Kontrol: Kaskın dış kabuğuna bakın. Temizlik sırasında, bazı parçaların yerinden çıkmış veya zarar görmüş olabilir. Dış kabukta çatlak veya hasar varsa değiştirilmesi gerekebilir.

5. Sargı ve Kayış Kontrolü: Kaskın sargı ve kayışlarını kontrol edin. Renkli veya plastik parçaların birbirine sürtünmesi gıcırtıya neden olabilir.

6. Test Sürüşü Yapın: Tüm kontrolleri yaptıktan sonra kaskı bir süre kullanarak sesin devam edip etmediğini test edin.

7. Profesyonel Destek: Eğer sorunu kendiniz çözemiyorsanız, bir motosiklet kaskı uzmanına veya tamir servisine başvurun.

Bu adımları izleyerek gıcırtıyı çözmeye çalışın.