Müslüman insanlar, yeni Müslümanlık yaratan internet ve skolastik düşünce

Neden bilmiyorum ama herkes yaptığı şeylerde günah mı yoksa sevap mı diye dikkat ediyorlar.
Müslüman biri için bundan daha normal ne var? Çıkarı için, cennete gitmek için dikkat ediyor olabilir. Suçlayamazsın, normal. Allah'ın emirlerine itaat için dikkat ediyor olabilir, fazlasıyla normal ve olması gerekendir.
Hata yapmadan doğru öğrenilmez bu hayatın gerçeği.
Bu yüzden hata yapmak günah değil, dürüstçe tövbe edersin devam edersin.
o iş bana yakışıyor mu yakışmıyor mu diye bakması gerek.
Allah alkolü yasaklamış, akşam kırmızı etin yanında güzelinden kırmızı bi' şarap çok yakışıyor olabilir ama yasak. Evrenin yaratıcısına 'bana yakışıyor' diye karşı gelemezsin

Senin kafan karışmış dostum. İnsanların günaha, sevaba dikkat etmeleri çok normal ve olması gereken ama günahı ve sevabı öğrenirlerken de buna dikkat etmeliler. İnandıkları din 'oku' diye başlıyor. İnandıkları Yüce Yaratıcı her şeyden önce 'oku' emrini veriyor ama bunlar işte Badeci Şeyh'e, Adnan Oktar'a, Menzilci köpeklere (gerçek anlamda havlıyorlardı bir videoda, hakaret amacım yok) soruyorlar, okumuyorlar. İşte bu cahilliktir ve başlı başına günahtır. Günaha dikkat etmeye çalışırken günaha girmektir. Kendi kendini lades etmektir. Problem bu.

Yani seni sinirlendiren şey hacının hocanın insanları kandırması, günah/sevap meselesi değil. Sevgilerle.

Öncelikle merhaba hocam.
Evet ama ben sadece her Müslüman'ın böyle olmasını gerekmediğini öbür türlü de hayatın düzgün gideceğini belirttim. Hem zaten bu benim şahsi düşüncem. Bunu da sizinle paylaşmak istedim.
Bu yüzden hata yapmak günah değil, dürüstçe tövbe edersin devam edersin.
Buna diyeceğim bir şey yok. Günah işleyen tövbe eder.
Allah alkolü yasaklamış, akşam kırmızı etin yanında güzelinden kırmızı bi' şarap çok yakışıyor olabilir ama yasak. Evrenin yaratıcısına 'bana yakışıyor' diye karşı gelemezsin
Ben karşı gelmiyorum kanka. Sadece yani bu kadar küçük şeylere de takmaları bana saçma geliyor.
Yani seni sinirlendiren şey hacının hocanın insanları kandırması, günah/sevap meselesi değil. Sevgilerle.
Hocaların insanları kandırmasına da ayrı bir sinirim var ama bu konuda ben günah/sevap meselesini ele almıştım. Galba kendimi tam olarak açıklayamadım.
Senin kafan karışmış dostum. İnsanların günaha, sevaba dikkat etmeleri çok normal ve olması gereken ama günahı ve sevabı öğrenirlerken de buna dikkat etmeliler.
Bu da doğru. Mesela ben internetten öğrenmeyi pek doğru bulmuyorum.

Saygılar.

Günah kalbi yanılgıya sokar, aldanır evet. Kalp düşünme organı değildir fakat ruhun merkezidir. Kalp kirlenir, yanılgıya girer derken bildiğimiz fiziki kalpten bahsetmiyoruz elbette, ruhtan bahsediyoruz. Çirkin işler, günah olan müziklerde kalbi yani ruhu daraltır.

Evet ama ben sadece her Müslüman'ın böyle olmasını gerekmediğini öbür türlü de hayatın düzgün gideceğini belirttim. Hem zaten bu benim şahsi düşüncem.
İşte güzel hocam, gitmez o hayat. Allah yapma dediyse yapmayacaksın, illa bir sebebi olmasına gerek yok. Yapma diyorsa bir Müslüman yapmaz. İçki, zina veya kumar insanların hayatlarını idame ettirmesi için mutlaka yapması gereken şeyler değil. Yapmasan hayatından hiçbir şey eksilmez, aksine daha güzel bir hayat yaşamış olursun. İçki içip karısını kızını öldüren veya döven insanlar var. O içkiyi içmese belki hayatta hiçbir zaman yapmayacak tatlı mı tatlı biri, fakat aklını başından alıyor o meret. İçip içmemeniz benim için mesele değil de Müslümanlarla olan alakasını söylüyorum yani. İnandığınız Tanrı yapma diyorsa konu kapanmıştır, ama demek olmaz

her Müslüman'ın böyle olmasını gerekmediğini öbür türlü de hayatın düzgün gideceğini belirttim.
Her müslüman böyle olmalı maalesef. Mesele hayatın iyi mi kötü mü olacağı değil, mesele Tanrı'nın ne istediği. Onun istekleri yanında senin isteklerin önemsiz. Müslümansan günaha ve sevaba dikkat etmek zorundasın. Diğer türlüsü kendini kandırmaktan başka bir şey değil.
Ben karşı gelmiyorum kanka. Sadece yani bu kadar küçük şeylere de takmaları bana saçma geliyor.
Yasaklamışsa takmak doğru olan. Karşında koskoca Tanrı var, sana yapma diyorsa küçüğü büyüğü yok bunun. Doğru düşünce şekli böyle olur. Sana saçma gelen şey burada yasağın kendisi, bu da apayrı tartışma konusu.

İnandığınız şeyleri en doğru kaynağından öğrenin. Fasa fiso insanlar çöpten hallice algılarıyla fikir verince böyle oluyor işte.

İslam'da güvenilmesi gereken tek kaynağın Kur'an-ı Kerim olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar bazıları kabul edemese de Hadis-i Şerif'lerin bozulmuş olma olasılığı çok yüksek.

İslam'da güvenilmesi gereken tek kaynağın kur'an-ı kerim olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar bazıları kabul edemese de hadis-i şerif'lerin bozulmuş olma olasılığı çok yüksek.

Size katılıyorum hocam. Kur'an'ın, İslam'ın tek ve gerçek kaynağı olduğunu düşünüyorum. Diğer geri kalan tüm şeyler opsiyonel ve isteğe bağlı şeyler gibi geliyor. Tek güveneceğiniz Allah, Tanrı, Rab vs. ve gönderdiği kitaplar olsun sevgili inanan hocalarım.

İslam'da güvenilmesi gereken tek kaynağın Kur'an-ı Kerim olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar bazıları kabul edemese de Hadis-i Şerif'lerin bozulmuş olma olasılığı çok yüksek.
Hadisi şerifler İslamın ikinci temel kaynağıdır. Ümmet 1400 sene boyunca bir şeyi yaptıysa gözünü kapatın ve yapın, şüpheye düşmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…