- Makaleler
- 3
Müslüman biri için bundan daha normal ne var? Çıkarı için, cennete gitmek için dikkat ediyor olabilir. Suçlayamazsın, normal. Allah'ın emirlerine itaat için dikkat ediyor olabilir, fazlasıyla normal ve olması gerekendir.Neden bilmiyorum ama herkes yaptığı şeylerde günah mı yoksa sevap mı diye dikkat ediyorlar.
Bu yüzden hata yapmak günah değil, dürüstçe tövbe edersin devam edersin.Hata yapmadan doğru öğrenilmez bu hayatın gerçeği.
Allah alkolü yasaklamış, akşam kırmızı etin yanında güzelinden kırmızı bi' şarap çok yakışıyor olabilir ama yasak. Evrenin yaratıcısına 'bana yakışıyor' diye karşı gelemezsino iş bana yakışıyor mu yakışmıyor mu diye bakması gerek.
Senin kafan karışmış dostum. İnsanların günaha, sevaba dikkat etmeleri çok normal ve olması gereken ama günahı ve sevabı öğrenirlerken de buna dikkat etmeliler. İnandıkları din 'oku' diye başlıyor. İnandıkları Yüce Yaratıcı her şeyden önce 'oku' emrini veriyor ama bunlar işte Badeci Şeyh'e, Adnan Oktar'a, Menzilci köpeklere (gerçek anlamda havlıyorlardı bir videoda, hakaret amacım yok) soruyorlar, okumuyorlar. İşte bu cahilliktir ve başlı başına günahtır. Günaha dikkat etmeye çalışırken günaha girmektir. Kendi kendini lades etmektir. Problem bu.
Yani seni sinirlendiren şey hacının hocanın insanları kandırması, günah/sevap meselesi değil. Sevgilerle.