30 TB için 5 yillik maliyet cikardin mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Kamera disklerini video sunucusunda kullandınız mı hiç? Yeterince hızlı tepki verebiliyor mu? Jellyfin ile 4K REMUX, HDR yada 5.1 film izliyoruz diyelim sorun yaratır mı acaba?
Kamera diskleri uzun sureli kullanim icin yapiliyor zaten. Ben bir kac tane almistim farkli tarihlerde. Aralarinda 8 yildir durmadan calisani var.
Google One'nın tüm özellikleri olan tüm avantajlı alırsam aylık 9.000 TL. Yıla vurursak: 9000*12 = 108.000 TL.
Beş yıl dersek, ilk önce 5 yılın ayını bulmak lazım. 5*12 = 60 ay ->540.00 TL.
Umarım yanlış hesaplama olmamıştır. Ki 9.000 TL yıllık değil, aylık veriyor. Tabii fiyatlar da ona göre artacak, yıldan yıla. 5 yıl sonrasını düşünemiyorum.
Yani 5. ayda parasini cikartiyor.
5-6 diskli XFS dosya sistemli bir sunucuda tek film izlemeniz sorun yaratmaz. Disklerin paralel calismasi zaten erisim suresinde onemli kazanc sagliyor. Ustelik XFS defragmantasyona karsi NTFS'ten cok daha dayanikli. Tabii sunucuyu kurarken erisim icin en az gigabit LAN portu gerekecek. 4K HDR 5.1 izleyecekseniz 100 mbit yetmeyebilir.Kamera disklerini video sunucusunda kullandınız mı hiç? Yeterince hızlı tepki verebiliyor mu? Jellyfin ile 4K REMUX, HDR yada 5.1 film izliyoruz diyelim sorun yaratır mı acaba?
Son düzenleme:
5 ayda nasıl çıkartıyor? Tam anlamadım. NAS cihazı mı, yoksa kendi yapacağımız NAS mı daha 5 ayda parasını çıkartıyor?
Ayda 9K buluta harcamaniz gerekiyorsa 40K 'ya toplayacaginiz NAS 5 ayda parasini cikarir diyorum.5 ayda nasıl çıkartıyor? Tam anlamadım. NAS cihazı mı, yoksa kendi yapacağımız NAS mı daha 5 ayda parasını çıkartıyor?
4K REMUX yeterli şuan seed bulursam HDR indirmeye çalışıyorum. 5.1 sese sahipse de genelde steroya düşürüyorum. O zaman diğer HDDler yerine güvenlik disklerine yöneleyim yapı itibariyle daha uzun süreler çalışmaya müsait diğerlerine nazaran. Aklıma takılan tek konu ise çoğunun 5900 RPM olmaları nedeniyle yeterince hızlı olur mu acaba diye düşünüyordum. Sizin özellikle önereceğiniz model var mı? Benim aklımda şuan için standart Toshiba kamera diskleri var.Yani 5. ayda parasini cikartiyor.
5-6 diskli XFS dosya sistemli bir sunucuda tek film izlemeniz sorun yaratmaz. Disklerin paralel calismasi zaten erisim suresinde onemli kazanc sagliyor. Ustelik XFS defragmantasyona karsi NTFS'ten cok daha dayanikli. Tabii sunucuyu kurarken erisim icin en az gigabit LAN portu gerekecek. 4K HDR 5.1 izleyecekseniz 100 mbit yetmeyebilir.
WD Purple fiyat olarak cok iyiydi ama tukenmis.4K REMUX yeterli şuan seed bulursam HDR indirmeye çalışıyorum. 5.1 sese sahipse de genelde steroya düşürüyorum. O zaman diğer HDDler yerine güvenlik disklerine yöneleyim yapı itibariyle daha uzun süreler çalışmaya müsait diğerlerine nazaran. Aklıma takılan tek konu ise çoğunun 5900 RPM olmaları nedeniyle yeterince hızlı olur mu acaba diye düşünüyordum. Sizin özellikle önereceğiniz model var mı? Benim aklımda şuan için standart Toshiba kamera diskleri var.
Sitede fiyatlar genel olarak iyi gözüküyor. Yenilenmiş ürün mü satıyorlar sıfır mı? Ne kadar güvenilir bir satıcı.WD Purple fiyat olarak cok iyiydi ama tukenmis.Seagate'in 7200 RPM guvenlik diskleri var. Onlardan alablirsiniz.