Hocam tamam fakat ben çok hareketli oyuncul şuan istemiyorum bu böyle hareket etsin yeter tüy çok döküyorlar. Ailemde istemiyor zaten

Kedi her türlü tüy dökecek, 1 saat olsa bile o 1 saatte de evin altını üstüne getirecek, eşyalarınıza zarar verecek. Bu tür kaygıları olup hayvan sahiplenip bir süre sonra o hayvandan kurtulmak için uğraşan onlarca örnek gördüm ki... Yapmayın. Demek ki kedi sizin beslemenize uygun bir hayvan değil.

Kedi her türlü tüy dökecek, 1 saat olsa bile o 1 saatte de evin altını üstüne getirecek, eşyalarınıza zarar verecek. Bu tür kaygıları olup hayvan sahiplenip bir süre sonra o hayvandan kurtulmak için uğraşan onlarca örnek gördüm ki... Yapmayın. Demek ki kedi sizin beslemenize uygun bir hayvan değil.
Hocam ne alakası var? yok yani tekir kedi pek beslemek istemiyorum. Sakın uysal hayvan olmasını istediğim için british istiyorum zaten. Dediğim gibi besledim ama maalesef hep oraları buraları tırmalayip düşüyordu demek istediğim besledim fakat bir akrabamda british vardı ve uysal hayvan demek istediğim bu

@EyDo, sadece evin içinde gezsin diye kedi almak mantıklı değil. Kediyi severek almalısınız. Aldıktan sonra bakmayıp bir şekilde kurtulmanın yolunu arayacağınıza eminim.

Çevrende yavru kedi sahiplendirmek isteyen varsa (tabii ki sütten kesildikten sonra) konuşabilirsin, sosyal medyada sahiplendirme ilanları oluyor onlara bakabilirsin. Sakin uysal demek istediğiniz nedir? Yeri gelince her kedi sakin ve uysal olabiliyor. Bu canlar sosyal canlılar, sakin uysal olsun diye british alıp sadece mamasını suyunu koyup tuvaletini temizleyip köşeye atmayın. İlgi istiyorlar.

@EyDo, sadece evin içinde gezsin diye kedi almak mantıklı değil. Kediyi severek almalısınız. Aldıktan sonra bakmayıp bir şekilde kurtulmanın yolunu arayacağınıza eminim.
Hocam mantıken kedi beslemek istemesem bu kadar konu açmam. Demek istediğim hem aile şartları ve ben de istemiyorum zaten kediyi severek almasa bu kadar konu açmam bilgi sahibi olmaya çalışmam. İnşallah anlamışsınızdır

Hocam ne alakası var? Tüy dökecek dediğim yok yani tekir kedi pek beslemek istemiyorum. Sakın uysal hayvan olmasını istediğim için british istiyorum zaten. Dediğim gibi besledim ama maalesef hep oraları buraları tırmalayip düşüyordu demek istediğim besledim fakat bir akrabamda british vardı ve uysal hayvan demek istediğim bu.

"Hocam tamam fakat ben çok hareketli oyuncul şu an istemiyorum bu böyle hareket etsin yeter tüy çok döküyorlar. Ailemde istemiyor zaten"
Tüy dökme muhabbetini siz söylediniz ben bir yerden çıkartmadım. Siz british aldınız uysal olmadı, yaramaz oldu. Ne yapacaksınız? Evden mi atacaksınız? Başkasına mı vereceksiniz? Yazık değil mi hayvana?

Bu bir yana cins hayvan sektörü hayvanların insanlık dışı ortamlarda zorla çiftleştirilip suistimal edildiği leş gibi bir sektör siz üreticiden değil normal bir kişiden ücretsiz sahiplenseniz bile cins kedi sahiplenerek bu döngünün bir yerinde bulunmuş oluyorsunuz.

Ben de bu mesajın altına imzamı atıyorum. Facebook grupları bir heves ile alınmış kedilerden sonra da ağır gelince başından atılmaya çalışılan kedilerden geçilmiyor. İnsanlar kediyi 2-3 sevmek mamasını, suyunu koymak ile her şey halloluyor zannediyor. Bu kedilerin tüyü olacak, ne kadar cins alsan da iyi mama versen de her yerden, donundan yemeğine kadar tüy çıkacak, kokacak, sağa sola tuvaletini yapacak, veteriner masrafı olacak, hastalanacak ve dünya kadar masraf çıkartacak, yetmedi tatile matile gitmek hak getire ya da millete minnetçi olacaksın.

Neyse ben sorunuzu cevapladım ve konu hakkındaki görüşümü verdim bundan sonra sizin bileceğiniz iş. Daha fazla yazmayacağım çünkü olayın ciddiyetini anlamamakta ısrar ediyorsunuz. British alacakmış da hep yatacakmış, uslu olacakmış. Hayaller hayaller.

Sakin uysal dediği hastalıktan, kemiklerinin ağrımasından hareket edemeyen garibanlar ne olacak. Sizler böyle sahiplenme(genelde cins kedileri satıyorlar) yaptıkça daha fazla dürzü bu kedileri üretip eziyet edecekler.

Aile üyeleri hep istemiyor, sizi azarlamıyorum ama güvenin bana alıştıktan sonra sizden daha çok sevecekler. Tekir kedileri kendiniz oynatırsanız zaten öyle etrafta zırt pırt koşmazlar. Yok ben seveyim, oynamak istemiyorum derseniz bile açıkcası kısır kedilerin öyle çıldırma huyları yok.

Canlı bakacaksınız süs değil tekrar hatırlatayım. Cins kedilerin ayrıca hastalıklarından dolayı veteriner ücretleri pahalı oluyor.

Sakin uysal dediği hastalıktan, kemiklerinin ağrımasından hareket edemeyen garibanlar ne olacak. Sizler böyle sahiplenme(genelde cins kedileri satıyorlar) yaptıkça daha fazla dürzü bu kedileri üretip eziyet edecekler.

Aile üyeleri hep istemiyor, sizi azarlamıyorum ama güvenin bana alıştıktan sonra sizden daha çok sevecekler. Tekir kedileri kendiniz oynatırsanız zaten öyle etrafta zırt pırt koşmazlar. Yok ben seveyim, oynamak istemiyorum derseniz bile açıkcası kısır kedilerin öyle çıldırma huyları yok.
Hocam bir tek ben mi sahiplenmek istiyorum bu türü neye göre kimi azarlıyorsunuz siz. Ona bakarsanız bütün schottish benzeyenlere hakaret edin ozaman. Hocam benim derdim hayvanlara eziyet çektirmek değil. Zaten satın alacağım diye bir şey de demedim zaten Tekir kedi beslemek istemiyorum yani.

Hocam bir tek ben mi sahiplenmek istiyorum bu türü neye göre kimi azarlıyorsunuz siz. Ona bakarsanız bütün schottish benzeyenlere hakaret edin ozaman. Hocam benim derdim hayvanlara eziyet çektirmek değil. Zaten satın alacağım diye bir şey de demedim zaten Tekir kedi beslemek istemiyorum yani.

Hakaret etmiyoruz gerçekleri söylüyoruz olayı cıvıklaştırmaya gerek yok ve evet her british-scottish veya cins kedi almak isteyen insanlara bu görüşlerimizi söylüyoruz. Size özel değil yani. Bir tek sizin istememeniz ya da herkesin istemesi bir olayı etik ya da ahlaki yapmıyor.