Her kedinin karakterist özelliği farklıdır aslında. Çok sakin ve uysal tekirlerde var. Bu tamamen kedinin yetiştirilme tarzına ve karakter özelliklerine göre şekilleniyor. Cins olup, yaramaz yetişenlerde var. Kediler, uzaylıdır diye boşuna demiyoruz. 
Detaylar
Kim cevapladı?EyDo
Becerikli
Uzatmaya gerek var mı sizce. Hocam ben adam akıllı konuşuyorum benim saygısızlık ettiğim bir şey yok. Sarman kedi besledim etrafın içine etti British kedisi için aynı şeyi söylemeyeceğim ama araştırdığıma göre gayet sakin hayvanlar. Ayrıca her cins kedi besleyen kişiye hakaret edip kızın ozaman? Hocam dediğim gibi sokak kedisi pek beslemek istemiyorum. Aile şartlarındada kimse istemiyor? Napayım zorla tekir kedi mi aldırtayım. Zaten ben kedi falan satın almam sahiplenirim olay aslını anlamama gibi bir durumda yok ortada."Hocam tamam fakat ben çok hareketli oyuncul şu an istemiyorum bu böyle hareket etsin yeter tüy çok döküyorlar. Ailemde istemiyor zaten"
Tüy dökme muhabbetini siz söylediniz ben bir yerden çıkartmadım. Siz british aldınız uysal olmadı, yaramaz oldu. Ne yapacaksınız? Evden mi atacaksınız? Başkasına mı vereceksiniz? Yazık değil mi hayvana?
Bu bir yana cins hayvan sektörü hayvanların insanlık dışı ortamlarda zorla çiftleştirilip suistimal edildiği leş gibi bir sektör siz üreticiden değil normal bir kişiden ücretsiz sahiplenseniz bile cins kedi sahiplenerek bu döngünün bir yerinde bulunmuş oluyorsunuz.
Ben de bu mesajın altına imzamı atıyorum. Facebook grupları bir heves ile alınmış kedilerden sonra da ağır gelince başından atılmaya çalışılan kedilerden geçilmiyor. İnsanlar kediyi 2-3 sevmek mamasını, suyunu koymak ile her şey halloluyor zannediyor. Bu kedilerin tüyü olacak, ne kadar cins alsan da iyi mama versen de her yerden, donundan yemeğine kadar tüy çıkacak, kokacak, sağa sola tuvaletini yapacak, veteriner masrafı olacak, hastalanacak ve dünya kadar masraf çıkartacak, yetmedi tatile matile gitmek hak getire ya da millete minnetçi olacaksın.
Neyse ben sorunuzu cevapladım ve konu hakkındaki görüşümü verdim bundan sonra sizin bileceğiniz iş. Daha fazla yazmayacağım çünkü olayın ciddiyetini anlamamakta ısrar ediyorsunuz. British alacakmış da hep yatacakmış, uslu olacakmış. Hayaller hayaller.
Blackraven
Üstün
Usatmaya gerek var mı sizce. Hocam ben adam akıllı konuşuyorum benim saygısızlık ettiğim bir şey yok. Sarman kedi besledim etrafın içine etti British kedisi için aynı şeyi söylemeyeceğim ama araştırdığıma göre gayet sakin hayvanlar. Ayrıca her cins kedi besleyen kişiye hakaret edip kızın ozaman? Hocam dediğim gibi sokak kedisi pek beslemek istemiyorum. Aile şartlarındada kimse istemiyor? Napayım zorla tekir kedi mi aldırtayım. Zaten ben kedi falan satın almam sahiplenirim olay aslını anlamama gibi bir durumda yok ortada.
Nerede hakaret etmişiz. Hala olayı cıvıklaştırıyorsunuz. Gören sanacak ki siz adam akıllı olgun bir şekilde konuşuyorsunuz da biz burada laga luga yapıyoruz. Biz gayet ciddi ve gerçekçi olasılıkları düşünmediğiniz gayet belli olan ihtimalleri söylüyoruz siz hala "ben sarman almıştım da öyle olmuştu cins kedi alacağım öyle olmayacak" gibi hayal dünyasından fikirler sunuyorsunuz. Gidin 5 dakika Facebook gruplarına bakın sizin gibi düşünüp kedi sahiplenip 5-6 ay sonra tam da sizin ve ailenizin rahatsız olacağı sebepleri yaşamaya başlayınca kedilerini başkalarına "kakalamaya" çalışan yüzlerce insan ile karşılaşırsınız.
Aileniz spesifik olarak sokak kedisi istemiyoruz cins kedi gelsin evin altını üstüne getirsin, tüy döksün eyvallah mı diyor? Böyle olmadığını sizde bizim kadar iyi biliyorsunuz. Siz hangi kediyi alırsanız alın o kedi tüy DÖ-KE-CEK, koku YA-PA-CAK, evin altını üstüne GE-Tİ-RE-CEK, evin sağına soluna İ-ŞE-YE-CEK. İster British alın ister Scottish isterseniz direkt Kraliçe Elizabeth'i getirin. Kedi bunları yapacak ve bunlar olduğu zaman aileniz götür bunu buradan diyecek. O zaman ne yapacaksınız?
Daha fazla bir şey yazmayacağım zaten atalarımız anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az diye dememişler. Umarım bir anlık hevesiniz ile bir hayvanın hayatını zindana çevirmezsiniz. İyi günler.
EyDo
Becerikli
Hocam, ben Sarman besledim mamalar aldım yedirdim fakat hep hani istemediğim hareketler yaptığı için bezdirdi herkesı ısırır ortalığı darmadağın ederdi. Tekir kedilere bir lafım yok fakatHer kedinin karakterist özelliği farklıdır aslında. Çok sakin ve uysal tekirlerde var. Bu tamamen kedinin yetiştirilme tarzına ve karakter özelliklerine göre şekilleniyor. Cins olup, yaramaz yetişenlerde var.
Nerede hakaret etmişiz. Hala olayı cıvıklaştırıyorsunuz. Gören sanacak ki siz adam akıllı olgun bir şekilde konuşuyorsunuz da biz burada laga luga yapıyoruz. Biz gayet ciddi ve gerçekçi olasılıkları düşünmediğiniz gayet belli olan ihtimalleri söylüyoruz siz hala "ben sarman almıştım da öyle olmuştu cins kedi alacağım öyle olmayacak" gibi hayal dünyasından fikirler sunuyorsunuz. Gidin 5 dakika Facebook gruplarına bakın sizin gibi düşünüp kedi sahiplenip 5-6 ay sonra tam da sizin ve ailenizin rahatsız olacağı sebepleri yaşamaya başlayınca kedilerini başkalarına "kakalamaya" çalışan yüzlerce insan ile karşılaşırsınız.
Aileniz spesifik olarak sokak kedisi istemiyoruz cins kedi gelsin evin altını üstüne getirsin, tüy döksün eyvallah mı diyor? Böyle olmadığını sizde bizim kadar iyi biliyorsunuz. Siz hangi kediyi alırsanız alın o kedi tüy DÖ-KE-CEK, koku YA-PA-CAK, evin altını üstüne GE-Tİ-RE-CEK, evin sağına soluna İ-ŞE-YE-CEK. İster British alın ister Scottish isterseniz direkt Kraliçe Elizabeth'i getirin. Kedi bunları yapacak ve bunlar olduğu zaman aileniz götür bunu buradan diyecek. O zaman ne yapacaksınız?
Daha fazla bir şey yazmayacağım zaten atalarımız anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az diye dememişler. Umarım bir anlık hevesiniz ile bir hayvanın hayatını zindana çevirmezsiniz. İyi günler.
İşte o cinsi yormanız lazım biraz. Sarmanlar zaten genel itibarıyla çok hareketli olurlar. Enerjileri çok yüksek olur. Gündüz yorulmazsa, gece de ev ahalisini uyutmaz. Tabii yine kediden, kediye değişiyor. Smokin'de gidebilir size. Bazıları tuxedo der bu türe. Çok akıllı oluyorlar ve uyumlular genelde. Tabii yine kedilerin uzaylı olduklarını unutmamak kaydı ile.
Yeni konular
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-
-
-