Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Windows 11 kullanıyordum fan sesi durmuyor Linux'a geçince PC'den ses soluk çıkmıyor fan resmen süs gibi duruyor 5 dakika Linux kullanıp berbat deyip çamur atma atıyorsanda iyi Windows'un pcni yakmalar.

Linux koca bir yalan. Eski bilgisayarıma Linux Mint kurayım dedim, hani "Linux Windows'tan daha hızlı" dedikleri acaba doğru mudur diye, bir program açacağım 2 saat yükleniyor. Hemen donanıma laf atmayın. Linux koca bir abartılmış yalan. Sonuna kadar Windows!

Ondan sonra ağlama Windows kasıyor diye.

Hayatında sadece maksimum 5 dakika Linux kullanmış burada milyonlarca insanın kullandığı işletim sistemine laf ediyor :D

1 hafta boyunca kullandım.

Windows 10/11 nimeti bilgisayarımı 20 yıl yaşlandırmasaydı belki kullanabilirdim. En son Windows 10 kullandığımda CS1.6'yı bile açamayınca aynı gün 8.1'e geri dönmüştüm.

Paint açmak senin için bir kriterse bayağı kötü kriterlerin var.

Örnek için söyledik onu. Çoğu oynadığım oyunuda oynayamadım 1 haftalık deneyimimde.

1) Wine'nin mspaint.exe'yi acamamasi Linux Kernel'i ile bi' alakasi yok.
2) LibreOffice dedigin uygulama zaten Office'nin tirnagi edemez, en bastan karsilastirmak sacmalik non-profit bir dernek yapiyor uygulamayi.
3) GIMP de yukarida dedigimden farksiz.
4) Windows'u da istedigin gibi ozellestirmen, her alanina mudahale etmen mumkun degil, bunu seven kullanicilar var onlar da Linux'u tercih ediyor.
5) eski bilgisayar sahibi olanlar mecburen kullaniyor ki kullananlarin da yarisindan fazlasi memnundur muhtemelen.

Bir seye camur atmak icin atmayin.

4. dışında hiçbirine hak vermiyorum. Ne gerek var o kadar kişiselleştirmeye olduğu gibi kullanın işte.

Birisi bu arkadaşa, Linux Kernel'i olmasaydı Android kullanamayacağını söyleyebilir mi?

O kadar modifiyeden sonra Linux mu kalmış onda :D

3 kişinin desteklediği dağıtımlar bile Microsoft'un ucubesi gibi 4 yıllık sürücüleri güncelleme diye kurmaya kalkmaz, nimet dediğin sistem illet.

Hiçbir şekilde hak vermiyorum. Windows Update'in sürücü güncellemesini kapatırsın olur biter. Kendi sistemimde de kapalı.

Ondan sonra ağlama Windows kasıyor diye.

Nesi kasıyor? Asıl Linux dağıtımları kasıyor.

Nesi kasıyor? Asıl Linux dağıtımları kasıyor.
🥱🥱🥱
1720733712050.webp
🥱🥱🥱

Kasmıyor ve hiçbir zaman kasmadı. O dediğim bilgisayara bir Windows 7 yükledim ve ışık hızında çalışıyor.
Windows 7'nin yeri ayrı. Zaten Microsoft'un doğru düzgün geliştirdiği son sistem olabilir. Vista'dan sonra minwin kerneliyle sistemi baya bir hafifleştirdiler, bu hafifleştirilen sistemin meyvesi de Windows 7 oldu.

Ha bugün? Bugün de işte hala aynı kerneli kullanıyoruz, eski hafiflik kalmadı tabii. Sandbox yapacağım ayağına her şeyi UWP'ye, UWP uygulamalar da bizi yavaşlığa itti. 2010 Microsoft'unu özlüyorum.

OpenGL oyunları anlamadığım bir şekilde Linux'te dehşet çalışıyor. Quake 3'te de aynıydı bu.

i5-9300H // 1660 Ti // 16GB RAM // 2TB SSD

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.