Halil İnalcık diyeceğim de, sana ağır gelir mi bilemedim. Okuyabilirsin herhalde. Orta Asya okumak istiyorum diyorsan Ahmet Taşağıl okuyabilirsin. Osmanlı tarihi konusunda Halil İnalcık tavsiye ettim ama o biraz akademik anlatıyor. Ben Erhan Afyoncu'nun üslubunu daha çok beğeniyorum. Murat Bardakçı-Erhan Afyoncu favorim.

Erhan Afyoncu mu favorin? Yani şu konuda tartışma çıkmasın diyorum da böyle bir adamı favori yapmak tamamen göz ardı sebebi.

Konu sahibi sakın erhan afyoncu gibi bir kişiden tarih okuma. Kimden okursan oku.

Neredeyse hepsi. En basit örneğini isterseniz bütün 2. Abdülhamit ve 93 harbi videoları. Kaynak değil kulaktan dolma bilgiler paylaşıyor. Savaşı üstü kapalı anlatıyor veya atlıyor.
İyi de hızlı anlatımın olayı budur? 10 dakikaya tüm detayları sığdıramaz.
Dediğim gibi eskiden izlerdim, dediğiniz gibi durumla karşılaşmadım.

Erhan Afyoncu mu favorin? Yani şu konuda tartışma çıkmasın diyorum da böyle bir adamı favori yapmak tamamen göz ardı sebebi.

Konu sahibi sakın erhan afyoncu gibi bir kişiden tarih okuma. Kimden okursan oku.
Tek tip okuyup 20 sene sonra milletin başına ukala kesilmemek adına herkesten tarih okuyup kendi fikirlerinle harmanlaman gerekiyor güzel kardeşim. Dünya üzerinde bir tek Halil İnalcık ya da başkaları mı var? Ayrıca niye Afyoncu okunmuyormuş, sen kriter belirleyici falan mısın? Yıllarca tarih alanında okumalar yaptık, bırak da kimin okunup okunmayacağına biz karar verelim. Sen kendi fikrini belirt, millete salça olma.

Tek tip okuyup 20 sene sonra milletin başına ukala kesilmemek adına herkesten tarih okuyup kendi fikirlerinle harmanlaman gerekiyor güzel kardeşim. Dünya üzerinde bir tek Halil İnalcık ya da başkaları mı var? Ayrıca niye Afyoncu okunmuyormuş, sen kriter belirleyici falan mısın? Yıllarca tarih alanında okumalar yaptık, bırak da kimin okunup okunmayacağına biz karar verelim. Sen kendi fikrini belirt, millete salça olma.
Hocam internetten makalelere göz mü gezdireyim yoksa fiziksel olarak kitap alıp okuyayım mı?

Ağır islamcı-Osmanlıcı, Kuteybe'ye övgüler sunan bir adamdan mı tarih öğrensin? Tabii sen de bu model olduğun için sıkıntı göremezsin.

İyi de hızlı anlatımın olayı budur? 10 dakikaya tüm detayları sığdıramaz.
Dediğim gibi eskiden izlerdim, dediğiniz gibi durumla karşılaşmadım.
Öyle iş olmaz. 4 tane video çekmiş 1 savaş için hepsinde aynı palavra. Aynı şeyleri tekrarlayarak mı tarih öğretecek millete. Önermeyin efendim şu kanalı.

Hocam tamamen (Osmanlı'dan itibaren) Türk tarihini ayrıntılı anlatıyor mu?
Osmanlı dışında diğer Türk devletleri ve başka milletlerin önemli devlet ve dönemlerini de anlatıyor. Kitaplarda okuyacağınız ayrıntıyı bulamazsınız fakat kötü de değildir. Okumayacağınız bir kitabı da almanın bir lüzumu yok. Kitabı okuyacaksanız kitaptan daha iyi bir alternatifiniz yok.