sisyphus1289
Yetkin
Bütün dönemleri bu kadar fazla kitap okuyarak öğrenmene gerek yok. Ben şu an cumhuriyet dönemini öğreniyorum. Onun dışında öğrenmek istediklerim var ama zaman kısıtlı olduğu için başka dönemleri öğrenirim. Ya da tarih dışında okuma yaparım.
Hocam zaten tamamını öğrenmeyeceğim en çok istediğim Cumhuriyet dönemi ileri zamanlarda Osmanlı'ya açılacağım.
Cumhuriyet içinde Atatürk'ün hayatı için 3 kitabı öneririm: Şevket süreyya Aydemir'in 'tek adam', lord Kinross'un 'Atatürk' ve andrew Mango'nun 'Atatürk'. Bir Türk yazar daha okuyayım dersen İlber Ortaylı'nın kitabını öneririm. Başka okumak istersen 'dahi diktatör' güzeldir. Atatürk'ün kaleminden 'nutuk'da güzeldir; Kurtuluş Savaşı'nı ve 1923-1927 arasını anlatır. Osmanlı için Halil inalcık, İlber Ortaylı ve j. Von Hammer'in eserleri güzeldir. Osmanlı hakkında fazla bilmiyorum ama Orta Asya Türk tarihini öğrenmek istersen yardımcı olurum. Ayrıca, cumhuriyet tarihi için dünya Harbi'ni de öğrenmeni öneririm. Bunları tek tek okumak yerine çapraz okumanı öneririm. Hem kaynakları karşılaştırırsın hem de daha akılda kalıcı olur. Ayrıca, müzeleride gezebilirsin.
Hocam Osmanlı'yı cumhuriyet döneminden sonra okusam sıkıntı çıkar mı?
Son düzenleme: