Lemrado

Uzman
Bazı yayıncıların da açıkladığı gibi çok büyük bir kitle CS2'ye dönüyor ya da başlıyor. Hatta öyle ki, CS2 ilk çıktığında bu kadar fazla oyuncu sayısına ulaşamamış. Sebebi hakkında hiçbir fikrim olmamakla birlikte merak ediyorum. Sizce ne olabilir?

Bazı yayıncıların da açıkladığı gibi çok büyük bir kitle CS2'ye dönüyor ya da başlıyor. Hatta öyle ki, CS2 ilk çıktığında bu kadar fazla oyuncu sayısına ulaşamamış. Sebebi hakkında hiçbir fikrim olmamakla birlikte merak ediyorum. Sizce ne olabilir?

Valorant'ın popülerliğini kaybetmesi, 15-18 arası toxic kitlesi olması, maç izlemenin bile sarmaması, turnuva azlığı gibi sebepler etken. CS ise her zaman CS'dir.

Geçen halflife oynamaya internet kafeye gittim. Valo oynayan bir çocuk ana avrat ve tüm değerlere bağırarak sövüyordu. Kendimden utandım çok saçmalıyordu. Özeti bu gibi.

Point Blank delisiydim. Kitlesi kalmayıca Zula, Valorant ve Battlefield 1 denedim. En son Battlefield sarmıştı ama çok büyük alan ve belli yerden sonra kafa ağrıtıyor diye ilk defa CS denedim. Point Blank gibi olması aynı zamanda diğer oyunlara göre daha kaliteli bir kitlesinin olması acayip sardı. Kısaca CS 2 diğer oyunlara göre en iyi alternatif olduğu için CS 2 bence.

CS2 klasikleşmiş FPS oyunu. Ne oynarsan oyna elbet geri gelip oynayacağın oyundur bu. Oyuncu sayısı düşecek diyorlardı hep. Neredeyse 2X oyuncu sayısı arttı. Steam gibi düşünün alternatifi var ama bu kadar iyi değil. Nasıl Steam aktif rekorlar kırıyorsa CS2 de hep böyle olacaktır diye düşünüyorum.

Geçen halflife oynamaya internet kafeye gittim. Valo oynayan bir çocuk ana avrat ve tüm değerlere bağırarak sövüyordu. Kendimden utandım çok saçmalıyordu. Özeti bu gibi.
Valorant'ta bu kitleye çok denk geliyorum. Orada olan keşke sen değil de ben olsaydım keşke. Bir kere (sözde yanlışlıkla) yapıştırırdım.

Benim çevrem de CS2'ye dönüş yapmaya başladı. Benim Valorant'a ilk girme amacım bir ayrılık sonrası yaşadığım psikolojik çöküntü yüzünden saçma karardan uzaklaşma çabasıydı.

Oyun beni çok sardı. CS:GO'yu da seviyordum. Sosyal medyada insanlar birbirini "Yok Valo bilmem ne oyunu, yok CS şöyle" diye birbirini yerken iki oyunda da bulundum.

Ancak CS ciddi derecede hile dolu. Oyunu tamamen bıraktım. Ara sıra giriyorum sadece. Valorant'a da Linux desteği olmaması nedeniyle uzun süre ara verdim.

Vanguard olayları çıkmıştı ve kitlesi gerçekten çok küçük ettikleri küfürleri ben bile kullanmıyorum.
CS'deki Türk'ler de maalesef kötü durumda. Atatürk'e, tanrya, allaha, tentgriye, anneye, bacıya, otoparktaki aracın egzosuna, bilgisayarın monitörüne ne arasan adam her şeyine küfür ediyor.

Bir solo daha giriyorsun, Rus takım kafana sıkmaya başlıyor. Nickname de Dimitri. Bağıra bağıra Rusça konuşuyorlar. Cevap veren olmazsa bile.

Küfür olayını aşın artık, Valorant'ta da sırf kimseye küfür etmiyorum diye bana küfür edildi 😀 Toksit kitleden kurtulmanın en güzel çözümü takım bulmak ve girmek

Gerekiyorsa bu forumdan takım bulun ama iki oyuna da tek girmeyin. Ya da arkanıza yaslanın, suçsuz olsanız bile küfür yemenin tadını çıkarın. 😀

Vanguard'dan da nefret ediyorum. Onun büyük etkisi var. Kendi oyuncularını kaybediyorlar. Ben Secure Boot ile hileye karşı koruma sağlayabildiklerini düşünmüyorum mesela.

Valorant son zamanlarda oyuncu kitlesini pek umursamıyor gibi geliyor. Oyun artık ezbere döndü; yeni bir ajan geliyor, 1-2 ay boyunca çok op oluyor, sonra da aniden bir nerf getirip karakteri mahvediyorlar. Mermiler zaten düz gitmiyor ve son zamanlarda CS2'de birçok sorun çözüldü. Bu yüzden insanlar artık CS'ye geri dönüyor.

Ve 18 yaş altı toksik bir kitleye sahip.

Yani aslında CS de o kadar iyi bir durumda değil şu an ama bana göre CS Valorant'dan daha iyi.