Cihaz
Poco X6 Pro 5G
Merhaba arkadaşlar

Bu konuyu açma sebebim paramın çöpe gitmesinden dolayıdır. Ben pişman oldum diye siz de pişman olacak değilsiniz, teknoloji şans işi. Ben sadece tecrübelerimi aktarmak/anlatmak istiyorum.

Mart ayından beri Poco X6 Pro 5G kullanıyordum. Telefonun bataryası ilk iki ay vadettiği 5000mah pil performansını vermedi. Günde iki kere şarj ediyordum. Bu durum üçüncü ayda düzeldi, bazen 24 bazen 36 saatte bir şarj ettiğim oldu. Fakat şarjının düzelmesi pişman olduğum gerçeğini değiştirmedi. Telefonu 130 gün civarı kullandım. Dört aydan biraz fazla bir süre ediyor ve bu süre içerisinde telefona hiç "büyük" güncelleme gelmedi. En yakın güncelleme Kasım ayında gelecek diyorlar ve güncelleme gelmemesi işletim sistemi sorunları yaşamama sebep oluyordu. Ufak tefek iyileştirme güncellemeleri aldığı oldu fakat gözle görülür hiçbir değişiklik fark etmedim.

• Telefonda bu dört aylık süre boyunca ağız tadıyla Twitter kullanamadım. Videolar ya açılmıyordu ya da izlerken istisnasız sürekli donuyordu.
  • Mobil veri kullanırken bağlantı aniden kopuyordu ve bu bazen 3-4 sefer oluyordu.
  • Diğer bir sorun ise navigasyondu. Bir yere giderken navigasyon kullanmak işkenceydi. Google ve Yandex navigasyon fark etmeksizin cihaz yön bulamıyordu.

Bu sorunları firmaya ilettim. Önce yeniden kurulum yapın dediler sonra hard reset dediler. Hiçbir şekilde telefonun sorunları düzelmedi. Şu an telefonum garantide. Garanti süresince ben hem beklemek istemediğim hem de daha fazla Çin markası kullanmak istemediğim için Samsung A35 cihazına geçtim. İlk defa Samsung kullanıyorum. 5 yıl güncelleme sözü ve ilk günden vaat edilen pil performansını vermesiyle almaya ikna oldum. Yüksek özelliklerden orta seviye bir cihaza geçtiğimin farkındayım fakat paramı bir kere daha çöpe atmak istemedim.

Samsung cihazların kasalarının kalın olması eksi puan olsa da cihaz stabil. En basit örnekle ben hayatımda ilk defa kullandığım bir cihazda 5 farklı titreşim seçeneği ve titreşim azaltma ve kısma ayarı olduğunu gördüm. Ucuz her özellik mottosuyla satılan X6 Pro'da bu yoktu. Bu bir kıstas olmayabilir fakat iyi bir örnek.

Yazımda kimseye Poco almayın demedim/almayın tavsiyesinde de bulunmadım. Başımdan geçenleri anlattım, almaya niyetlenip de öncesinde araştırma yaparsanız bu yazı karşınıza çıksın ve okuyun istedim.

İyi forumlar dilerim.