Öncelikle bu oyun Need for Speed gibi hissettirmiyor. Modifiye seçeneği olmadığı gibi sokak kültürü, Underground dediğimiz o tarz bu oyuna hakim değil. Daha çok Driver oyunu gibi böyle. Araba sürüp aksiyona girdiğimiz 4 ve 4 sonrası Hızlı ve Öfkeli filmleri gibi. Harita dizaynının da Need for Speed kültürünü yansıttığını düşünmüyorum. Oldukça standart bir tasarımı var.

Hikaye her NFS oyununda olduğu gibi burada da klişe fakat bu hikaye kendine özgü bir hava da barındırmıyor. Mesela NFS MW her ne kadar klişe bir hikaye barındırsa da kendine ait anlatısı ve sunuş tarzı ile özgün olmayı başarıyordu. The Run ise bunu başaramıyor. Aşırı klişe ve bayağı bir senaryo. Sadece yarışmak için bir sebep verilmek için tasarlanmış. Akılda kalıcı boss dizaynları ya da karakterler bu oyunda yok.

Oyunun ikonik arabası da yok. Her model dümdüz stock hallerinde olduğu içinde oyunu bitirince "ulan şu arabada ne kadar güzeldi" dediğiniz bir araba olmuyor.

Oynanış kendini aşırı tekrar ediyor. Oldukça kısa olmasına ve 2 saat gibi bir sürede bitmesine rağmen içeriğini o kadar kısa sürede tüketiyor ve tekrara bağlıyor ki şaşırmamak elde değil.

Oyunun takdir edebileceğim iki kısmı var.

Birincisi oyunun harita dizaynı her ne kadar NFS kültürünü yansıtmasada yeterince çeşitli. Amerika'yı uçtan uca dolaştığınızı hissediyorsunuz. Bu kısmı güzel yapmışlar takdir ettim

İkincisi ise grafikleri. Çıktığı yıl için bayağı iyi bir grafik kalitesi var kesinlikle bu kısmıyla öne çıkıyor.

Onun dışında araç sesleri bu oyunda pek iyi yapılamamış. Zaten değişik ve gürültülü müzik tercihleri ile de araç seslerini pek de deneyim edemiyorsunuz.

Bu oyunda başka bir NFS oyununda olduğunu pek hatırlamadığım QTE sistemi var. Aksiyon sahnelerini bizlere QTE ile sunmuşlar. Fena olmamış en azından çeşitlilik katmış.

Kısacası NFS serisine yakışır bir oyun olduğunu düşünmüyorum The Run'ın. Çıktığı yıl aldığı düşük puanları hak etmiş diyebilirim. Puanım 6/10.