Nostaljiden vazgeçemeyenler için bir Windows Vista ISO yapmayı düşünüyorum

Windows 7 Custom kernelinin sevmediğim yanı göz önüne gelerek düzenlenmiş olduğunu hissetirmesidir. Mesela aşağıdaki fotoğraftaki menü, gözükebilir olmaması gerek. Windows Vista extended kernel gibi. Windows 7'ye bu kerneli gömeceğimi düşünmüyorum. Bence ISO'ya eklenmemeli ve sonradan kurulmalı.

Eki Görüntüle 122261

Bu arada bir yandan Windows 7 sürümünün esu güncellemeleri kurulmuş halini de hazırlıyorum.

Hocam projeniz gerçekten güzel bir de eski cihazlar için optimize edilse hocamızın dediği gibi tadından yenmez.

Yamanın eski bilgisayarlarda da hızlı çalışacağından eminseniz yapın. Bir ara grubun teki yapmıştı ve Pentium D'ye kurduğum zaman ölmüştü yavaşlıktan. Bir de övünüyorlardı 7'ye EK yaptık falan diye 😀
WinSxS optimizasyonu yapılmamış ve abartılı programlar kurulmuş olabilir :') Bence eklediğim Thorium tarayıcısı eski cihazları biraz yorabilir. Onu da mecburen ekledim. Çünkü Windows kullananlar genelde Chromium tarayıcısını seviyor ve eski sistemlere portlanmış en stabil, en güncel tarayıcı bu.

Bu arada Windows 7, Windows Vista'dan çok daha stabil. Windows 7'ye de şuan güncelleme yapıyorum.

1738925064217.webp

Ekran görüntülerinin İngilizce olması da sizi yanıltmasın, İngilizce ISO üstünde tasarlayıp Türkçe dahil diller ekliyorum. Zaten Setup ekranlarını da biraz geliştirdim :)

1738925253810.webp

Hocam projeniz gerçekten güzel bir de eski cihazlar için optimize edilse hocamızın dediği gibi tadından yenmez.
Olabildiğince gereksiz hiçbir şey eklememeye çalışıyorum. Paketleme işlemi yapmadan önce temizlik ve WinSxS optimizasyonu yapmaya özen gösteriyorum. Bir de sürücü konusunda geri bildirim toplarsam mükemmel olacak. 1 adet USB 3.0 sürücüsü ve Realtek PCI(e) LAN sürücülerini ekledim.

Yıl 2025. millet Windows 11 24H2 ile kavga ederken köşede ihtiyar bilgisayarıyla Windows Vista keyfi süren bir kesim var. Fotoğrafa bakın. Belirli düzeltme güncellemeleri ve yamalar ile 2025 yılında halen Windows Update sunucusuna bağlanılabilen Vista'ya sahip olmak mümkün. Esu konularına hiç girmeyeceğim bile. Esu apayrı bir dünya. Windows 7 SP1 ve (daha doğrusu Windows server 2008 r2), geçen ay bile güvenlik güncellemesi aldı. Bu esu programını şirketler kullanıyor.

Ben son kez güncel Windows Vista ve Windows 7 ISO dosyası üretmekten yanayım. Tarayıcı olarak Chromium'un V122 sürümünü XP'de bile çalışacak şekilde portlayan thorium tarayıcısını kullanacağım. Vista X64 ISO dosyasına da extended kernel gömeceğim.

Bu arada yaptığım ISO dosyalarını sadece Türkçe ve İngilizce dili değil, dünyada en çok konuşulan "İspanyolca, Fransızca, Almanca, italyanca, Rusça" dillerini de eklemekteyim.

Tamamen Linux çalışmalarına odaklanmadan önce son kez güncellenmiş ve iyileştirilmiş Windows Vista ve Windows 7 yayınlamayı düşünüyorum.

Sizin düşünceleriniz neler?

Eki Görüntüle 122242

Not: Eski işletim sistemi kullanmanın dezavantajlarını unutmayın. Güvenliğiniz için güncel işletim sistemi kullanmanızdan yanayım.

Windows Security essentials güncellemesi. Bence çalışmayacaksın ama denemekte fayda var:')

Eki Görüntüle 122245

İstemez.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt