Yıl 2025. millet Windows 11 24H2 ile kavga ederken köşede ihtiyar bilgisayarıyla Windows Vista keyfi süren bir kesim var. Fotoğrafa bakın. Belirli düzeltme güncellemeleri ve yamalar ile 2025 yılında halen Windows Update sunucusuna bağlanılabilen Vista'ya sahip olmak mümkün. Esu konularına hiç girmeyeceğim bile. Esu apayrı bir dünya. Windows 7 SP1 ve (daha doğrusu Windows server 2008 r2), geçen ay bile güvenlik güncellemesi aldı. Bu esu programını şirketler kullanıyor.
Ben son kez güncel Windows Vista ve Windows 7 ISO dosyası üretmekten yanayım. Tarayıcı olarak Chromium'un V122 sürümünü XP'de bile çalışacak şekilde portlayan thorium tarayıcısını kullanacağım. Vista X64 ISO dosyasına da extended kernel gömeceğim.
Bu arada yaptığım ISO dosyalarını sadece Türkçe ve İngilizce dili değil, dünyada en çok konuşulan "İspanyolca, Fransızca, Almanca, italyanca, Rusça" dillerini de eklemekteyim.
Tamamen Linux çalışmalarına odaklanmadan önce son kez güncellenmiş ve iyileştirilmiş Windows Vista ve Windows 7 yayınlamayı düşünüyorum.
Sizin düşünceleriniz neler?
Eki Görüntüle 122242
Not: Eski işletim sistemi kullanmanın dezavantajlarını unutmayın. Güvenliğiniz için güncel işletim sistemi kullanmanızdan yanayım.
Windows Security essentials güncellemesi. Bence çalışmayacaksın ama denemekte fayda var:')
Eki Görüntüle 122245