Değil mi? 10K olması lazımdı (!) Arkasında Samsung yazsa böyle bir yorum yapmazdınız ama bence.

Nothing tasarımı değişik firma zaten. En iyi özelliği saf Android olması. Bende S22 var, 8 GB RAM'in yarısı kullanılıyor hadi Android 16 alır ama diğerlerinde o RAM yetmez. Bir de bunu giriş segment cihazlara yapacaklar :D yurt dışı konusu ise 14t Pro iyi cihaz ama yurt dışı cihazları herkes alamaz. Samsung aldım bundan sonra Samsung almam gibi. S22'den S25'e kadar aman aman yükseltme yok cihazlarda. Rezilliktir bu. Çinliler iyi iş yapıyor muhtemelen Çinli telefon alacağım. Bu konuda kesinlikle haklısınız.

Şu an marka değeri olarak ne kadar önde gibi gözükse de, Samsung’un eskisi gibi satamadığı bir gerçek. 3 ay önce “Vivo ne ya?” dediğim telefon şu an S25’i tokat manyağı yapıyor. Zamanında önermediğim Magic7 Pro da öyle. Her şeyi geçtim, ben de zamanında diğerleri gibi Redmi ve POCO kullananların lafına kanıp “Xiaomi kötü bir markadır” diyordum. Ama S24 Ultra’yı satıp Xiaomi 15 Pro’ya geçince, markaların aslında aynı bile olmadığını fark ettim.

Bunu dedim diye adam bana “fanboy” diyor. Yenilik yapmak ya da gerçeği söylemenin neresi fanboyluk, açıklayamadı arkadaş dün. “Para basıp aldım, ama çöp olduğunu düşünüyorum” dedim. Sanki parasını bu eleman vermiş gibi türlü türlü triplere girdi. Yazılım falan diye saçmalamaya başladı. Sözde kötü olan telefonun pil testlerinde ne yaptığını herkes gördü zaten.

Yazılım arayışına girsem, Android zaten baştan elenir; tekrar iPhone alırım. 15 Pro Max’ten yeterince özgür olamadığım için ayrılmıştım. Yarın bir gün Xiaomi de böyle saçmalarsa, Pixel almak hiç sorun olmaz.

YD almak istemez, anlarım. 14T öneririm, arkadaş yine halden hale giriyor.

Sanırım ciddi komisyon alıyorlar ki bu kadar Samsung önerip durmakta ısrarcılar. A serisinde rakipsiz olması, firmanın tüm telefonlarının mükemmel olduğu anlamına gelmiyor. Samsung çamaşır makinesi ve televizyon üretmeye devam etsin.

Haklisin hocam. Samsung ozellikle FE serisinde hiçbir şey yapmiyor. Her seyi gectim neden 256 GB versiyonu hala 8 GB RAM'de takili kaldi? Tecno, Infinix gibi markalar bile kullanicilarina daha fazla deger veriyor bana gore. En azindan orta segmentin artik 12 GB RAM oldugunun farkindalar. Tasarim konusunda Nothing, Samsung'dan fersah fersah daha iyi bana gore. En azindan 2021'den beri ayni tasarimi yapmiyorlar. Her modelde yeni tasarim kullaniyorlar cesurca. Apple mesela her modelinde ciddi sekilde kamera iyilestirmesi yapiyor. Samsung ise S22'den beri ayni. Ben bunu S23'ten yaziyorum. S23, Samsung'un cikarttigi en iyi telefon bana kiyasla. Sebebiyse S22'nin kronik sorunlarini cozup, hazir paket bir telefon ortaya koymalari. S24, S25 islemci disinda farki yok. Hatta S24, S23'ten daha kotu bir telefon Exynos copu yuzunden. Ustune basa basa soyluyorum. Oyun veya Kamerayla isin varsa Exynos'un hiçbir modelini almayacaksin.

Yok onlar optimize ediyor hocam (!) 6 GB RAM bile koysa sorun değil (!) Exynos'un neresi kötüymüş yahu? Şu an Exynos işlemcili S24 ve S24+ kullananlar her gün sabah kalkar kalkmaz telefonu lanetlemiyorsa bir şey bilmiyorum.

Son düzenleme:
Şu an marka değeri olarak ne kadar önde gibi gözükse de, Samsung'un eskisi gibi satamadığı bir gerçek. 3 ay önce “vivo ne ya?” dediğim telefon şu an S25'i tokat manyağı yapıyor. Zamanında önermediğim magic7 Pro da öyle. Her şeyi geçtim, ben de zamanında diğerleri gibi Redmi ve POCO kullananların lafına kanıp “xiaomi kötü bir markadır” diyordum. Ama S24 Ultra'yı satıp Xiaomi 15 Pro'ya geçince, markaların aslında aynı bile olmadığını fark ettim.

Bunu dedim diye adam bana “fanboy” diyor. Yenilik yapmak ya da gerçeği söylemenin neresi fanboyluk, açıklayamadı arkadaş dün. “para basıp aldım ama çöp olduğunu düşünüyorum” dedim. Sanki parasını bu eleman vermiş gibi türlü türlü triplere girdi. Yazılım falan diye saçmalamaya başladı. Sözde kötü olan telefonun pil testlerinde ne yaptığını herkes gördü zaten.

Yazılım arayışına girsem, Android zaten baştan elenir; tekrar iPhone alırım. 15 Pro Max'ten yeterince özgür olamadığım için ayrılmıştım. Yarın bir gün Xiaomi de böyle saçmalarsa, pixel almak hiç sorun olmaz.

Yurt dışı almak istemez, anlarım. 14t öneririm, arkadaş yine halden hale giriyor.

Sanırım ciddi komisyon alıyorlar ki bu kadar Samsung önerip durmakta ısrarcılar. A serisinde rakipsiz olması, firmanın tüm telefonlarının mükemmel olduğu anlamına gelmiyor. Samsung çamaşır makinesi ve televizyon üretmeye devam etsin.

Yok onlar optimize ediyor hocam (!) 6 GB RAM bile koysa sorun değil (!) Exynos'un neresi kötüymüş yahu? Şu an Exynos işlemcili S24 ve S24+ kullananlar her gün sabah kalkar kalkmaz telefonu lanetlemiyorsa bir şey bilmiyorum.

Çinliler iyi iş yapıyor harbiden. Redmi ve POCO'da reklam vs olmasa mi serisi gibi yazılımı olsa daha iyi olurdu. Yazılım konusunda stabil isteyen değil, Android kullanamayan veya uğraşmak istemeyen alır IPhone'u. Apple tarafındada Pro serisi hariç alınmaz o ayrı konu. Exynos günlük kullanımda iyi genel performansı iyi ama oyun optimizasyonu berbat. Aynısı kameraları iyi ama pek iyi işleyemiyor. S24 ve S24+ kullananların lanetleyeceği bir şey yok. A serisinde özellikle Exynos kötü. Bu 2400 ve 2400e de çok sorun yok. Samsung eşeklik yapmayıp optimize çalışmaları yapsaydı, bu işlemciler başarılı olurdu.

Bu haketmiyorsa, Samsung'un low-end'den tut flagship'e kadar hicbir telefonu parasini haketmiyor demektir. 18 bin TL'ye stabil, 12 GB RAM'li ve batarya omru S24'den bile iyi olan bir telefon alabiliyorsun. Yani bence fiyatini hakediyor. Yurt disindan da olumlu donusler almis bir cihaz.

Çinliler iyi iş yapıyor harbiden. Redmi ve POCO'da reklam vs olmasa mi serisi gibi yazılımı olsa daha iyi olurdu. Yazılım konusunda stabil isteyen değil, Android kullanamayan veya uğraşmak istemeyen alır IPhone'u. Apple tarafındada Pro serisi hariç alınmaz o ayrı konu. Exynos günlük kullanımda iyi genel performansı iyi ama oyun optimizasyonu berbat. Aynısı kameraları iyi ama pek iyi işleyemiyor. S24 ve S24+ kullananların lanetleyeceği bir şey yok. A serisinde özellikle Exynos kötü. Bu 2400 ve 2400e de çok sorun yok. Samsung eşeklik yapmayıp optimize çalışmaları yapsaydı, bu işlemciler başarılı olurdu.
Exynos diye inat etmeyip MTK ile anlassalardi bir de RAM'i 12 GB yapsalardi kimse laf etmeyecekti. Samsung icin 2-3 dolar kullanicidan degerli sanirim.

Exynos diye inat etmeyip MTK ile anlassalardi bir de RAM'i 12 GB yapsalardi kimse laf etmeyecekti. Samsung icin 2-3 dolar kullanicidan degerli sanirim.

Tab S10+ da MTK kullanıldı. S25 fede hem Exynos, hem MTK kullanılabilinir. Eğer Samsung tekrardan "şahlanmak" isterse, Exynos devrini kapatıp, donanımları biraz iyi yapsa yaşar zaten. Yazılım konusunda başarılılar aslında. One UI 7 sadece boşta çok tüketmese çok iyi yazılım mesela.

Bu haketmiyorsa, Samsung'un low-end'den tut flagship'e kadar hicbir telefonu parasini haketmiyor demektir. 18 bin TL'ye stabil, 12 GB RAM'li ve batarya omru S24'den bile iyi olan bir telefon alabiliyorsun. Yani bence fiyatini hakediyor. Yurt disindan da olumlu donusler almis bir cihaz.
12GB olduğuna dikkat etmemiştim 🙏.