Şu an marka değeri olarak ne kadar önde gibi gözükse de, Samsung'un eskisi gibi satamadığı bir gerçek. 3 ay önce “vivo ne ya?” dediğim telefon şu an S25'i tokat manyağı yapıyor. Zamanında önermediğim magic7 Pro da öyle. Her şeyi geçtim, ben de zamanında diğerleri gibi Redmi ve POCO kullananların lafına kanıp “xiaomi kötü bir markadır” diyordum. Ama S24 Ultra'yı satıp Xiaomi 15 Pro'ya geçince, markaların aslında aynı bile olmadığını fark ettim.
Bunu dedim diye adam bana “fanboy” diyor. Yenilik yapmak ya da gerçeği söylemenin neresi fanboyluk, açıklayamadı arkadaş dün. “para basıp aldım ama çöp olduğunu düşünüyorum” dedim. Sanki parasını bu eleman vermiş gibi türlü türlü triplere girdi. Yazılım falan diye saçmalamaya başladı. Sözde kötü olan telefonun pil testlerinde ne yaptığını herkes gördü zaten.
Yazılım arayışına girsem, Android zaten baştan elenir; tekrar iPhone alırım. 15 Pro Max'ten yeterince özgür olamadığım için ayrılmıştım. Yarın bir gün Xiaomi de böyle saçmalarsa, pixel almak hiç sorun olmaz.
Yurt dışı almak istemez, anlarım. 14t öneririm, arkadaş yine halden hale giriyor.
Sanırım ciddi komisyon alıyorlar ki bu kadar Samsung önerip durmakta ısrarcılar. A serisinde rakipsiz olması, firmanın tüm telefonlarının mükemmel olduğu anlamına gelmiyor. Samsung çamaşır makinesi ve televizyon üretmeye devam etsin.
Yok onlar optimize ediyor hocam (!) 6 GB RAM bile koysa sorun değil (!) Exynos'un neresi kötüymüş yahu? Şu an Exynos işlemcili S24 ve S24+ kullananlar her gün sabah kalkar kalkmaz telefonu lanetlemiyorsa bir şey bilmiyorum.