Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dagster3532

Becerikli
Karta küçük kardeşim şakasına 3070 Ti yapayım ismi değişsin diye NVFlash ile BIOS yazmış. Daha sonra dediğine göre yeniden başlatmış. Sisteme şu an görüntü gelmiyor ve sistem sürekli kendini yeniden başlatıyor. Ne yapabilirim? Üstüne soğuk su mu içmem gerek? Sinirden başımdan kaynar sular döküldü geldiğim gibi.

Çözüm
Bozulan BIOS'u düzeltmek için çift ekran kartı takılan veya işlemcisinde iGPU olan bir sistemde orijinal BIOS'u yazdırmanız lazım.
Ekran kartını çalıştırmak için güç vereceksiniz, güç verince de reset döngüsüne girecek, riser veya APU işlemci fark etmez, o iş olmaz.

O kartın neden reset attırdığını bulup çözmek gerekir, sonra görüntü vermezse VBIOS işine bakılır.

Ekran kartını çalıştırmak için güç vereceksiniz, güç verince de reset döngüsüne girecek, riser veya APU işlemci fark etmez, o iş olmaz.

O kartın neden reset attırdığını bulup çözmek gerekir, sonra görüntü vermezse VBIOS işine bakılır.

Tamamdır hocam ben bir bilgisayarcıya gösterip gerekirse fiyat alayım yine bilgi vereceğim.

@20424, hocam kartı adam aldı biraz inceledi baktı. Sürekli reset atıyordu. Kartı farklı bir şekilde bir bilgisayara bağladı. Bir tane yazılım açtı. Kart 3070 Ti olarak gözüküyordu. Allah Allah niye reset atıyor ki deyip kapattı. Ben hiçbir şey anlatmadım. Sizin dediğiniz gibi arkada ki tuşu kullanıp diğer tarafa sürükledi. Tekrar taktı ve orada da 3070 Ti olarak gözüküyor ve corrupted Firmware yazıyordu kırmızı yazı ile. Adam sonra dostum bu karta özel sürüm atılacak bilgisayardan kartın iki bölümü de 3070 Ti olmuş bozuk yani bu dedi. Bana başta 4000 TL fiyat çıkardı sonra 3200 olur sen öğrenci birine benziyorsun dedi. Adama niye reset atıyor dediğimde yanlış yazılmış bilgisayar ilk açılırken tüm donanımlara bakarken takılıp yeniden başlatır dedi. Buna yazılım atılması lazımdı bu hale gelmesi için falan dedi. Sen bilmiyorum dedin dedi. Bende tamam abi babana sorup geleyim yine dedim. Vereyim mi sizce?

Bugün bırakır isem pazartesi gelir alırsın dedi.

Son düzenleme:
Eğer VBIOS yüzünden bunu yapıyorsa kartın orijinal VBIOS'unu konuştuğumuz gibi siz yazdırabilirsiniz.

Anlamadığım olay o cihazda neden reset atmadı?

Eğer VBIOS yüzünden bunu yapıyorsa kartın orijinal VBIOS'unu konuştuğumuz gibi siz yazdırabilirsiniz.

Anlamadığım olay o cihazda neden reset atmadı?

Hocam o bilgisayarda sanırım iki tane ekran kartı vardı. Riser kablo gördüm arada. Başta güç pinlerini aynı bizim yaptığımız gibi söktü baktı. Sonra riser bağladı küçük bir tane ekran kartı taktı. Büyük bölüme de benim kartı taktı açtı yazılımı açınca orada o yazılar açıldı. Fiyat bana geçirmek için verilmiş gibi hissettim. Direkt çıktım zaten. Allah böyle insanların eline düşürmesin. Biz denesek en kötü işlemci elimizde kalır onu da aldığımız fiyattan veririz zaten. Adam çalışıyorum dedi. Akşam inşallah gidip işlemciyi alacağım. BIOS üzerinde ekran kartını ikinci plana al gibi bir seçenek olur mu? Veya iGPU ayarını açınca falan nasıl olacak? Ben hala o kısmı anlayamadım.

AM5 anakartlarda varsayılan olarak dahili GPU açık olur, direkt anakarttan görüntü alırsınız, 100 TL'ye riser almak daha maliyetsiz olurdu, bu reset işi benin aklıma yatmadı da neyse bir deneyin bakalım.