NVIDIA'ya geçip düzeldi diyenlerden birisi benim, kaldı ki AMD'yi iade edene kadar bir ay içinde denemediğim şey kalmadı en son sorunun kaynağı AMD ekran kartı olduğu netleşti öyle iade ettim. "3-5 kişinin forumda sorun yaşaması" diye belirttiğiniz kısma da katılmıyorum. Yerli yabancı kaynakları taradığımda AMD tarafında stuttering sorunu yaşayan kişi sayısı çok daha fazlaydı. Yani 3-5 kişilik bir durum olmadığını kabul etmeniz gerekiyor.
Her şeyi geçtim bir ay kadar çözüm aradım neler neler denedim forumdaki yazılarımı hatırlarsınız. Hal böyle olduğu halde AMD kullanıp sorun yaşamadığını belirtenleri de gördük. Çünkü tamamen kusurlu ürünler sürücüler olsa o firma ayakta duramaz zaten. Aklın yolu bir. Bizim ısrarla dile getirmeye çalıştığımız AMD-NVIDIA noktasında stuttering sorununun yaşanma sıklığı ve yaşandığı takdirde çözüm bulunup bulunamamasıydı.
AMD özelinde ben birçok eski sürücüyü denedim, bir başkası üç yıl öncenin sürücülerine kadar denedi. Sorunlar geçmedi. Siz en azından birkaç sürüm geri gidip - sürüm 577 - sorununuzu çözebilmişsiniz. Hal böyle iken neden hala NVIDIA kullanıcıları sorunları kabul etmiyor şeklinde bir tavır sergilediğinizi anlayamadım? Biz de sorun yaşadık siz de yaşadınız. Biz çözümsüz kaldık, sayımız daha fazla siz ise geçici bile olsa bir çözüm bulabildiniz. Tüm mesele bu.
Verdiğiniz örnek benim sürecimi açıkladığı için bu yazıyı yazdım, yoksa kaos yaratma gibi bir amacım yok. Hep diyorum keşke AMD, NVIDIA, Intel fark etmeksizin herkes keyifle aldığı ürünü kullanabilse. Bizim performans kıyası yapma aşamasında olmamız lazım. Sürekli sorunları dile getirip, çözüm aramak değil.
İyi günler dilerim.
Mesele hangisinin daha fazla sorun çıkardığı değil, bana göre ikisi de kullanılabilir kartlar çıkartıyor. Mesele AMD de genel olarak sorun var algısı yaratılmaya çalışılması. Sallıyorum 1000 kişiden NVIDIA da 10 kişi sorun yaşıyorsa AMD de 30 kişi yaşıyor. Tamam bu NVIDIA'nın daha stabil olduğunun göstergesi zaten itiraz ettiğim yok. Asıl sorun sanki 1000 kişide 800 tanesi sorun yaşıyormuş gibi lanse edilmesi. Bu konuda anlaşamıyoruz. AMD haterları NVIDIA da sorun yaşayanlara yardımcı olmuyor, AMD de sorun yaşayanlara ise AMD kronik sorunlu, çöp vs satıp NVIDIA geçin tarzında yorumlar yapılıyor. Dediğim gibi paran varsa NVIDIA daha iyi. Dediklerinizi gayet iyi anladım, hak verdiğim kısımlarda var; fakat bakış açınıza katılmıyorum.
Bir de dönüp AMD önerenler AMD de sorun yaşayanlara yardımcı olmuyor diyenler var, bunu diyenin çözüm sayısı 2.