Oyunada desteğin gelmesi gerek diye biliyorum. AMD kullandığım zaman AFMF 2 açtıktan sonra oyun desteklemediğinde çökmeler FPS düşmeleri oluyordu. NVIDIA farklı tabii. Umarım 30 serisine de gelir.

Oyunada desteğin gelmesi gerek diye biliyorum. AMD kullandığım zaman AFMF 2 açtıktan sonra oyun desteklemediğinde çökmeler FPS düşmeleri oluyordu. NVIDIA farklı tabii. Umarım 30 serisine de gelir.
30 serisine geleceğini düşünmüyorum.

Yüklü oyunlardan World of Warcraft, warcraft 3 ve Metro Exodus Enhanced Edition da denedim çalıştı.

Başta çalışmamıştı NVIDIA App 11.04.526 kodu başka bir güncelleme gelmedi. Ama GeForce forumda 11.05 geldiğini söyleyenler var.

Acaba beta yı işaretlemiş olabilirler belki de. FPS çok değişken oyundan oyuna kimisinde 150 birden veriyor kimisinde 30 - 40 civarı ekliyor.

Dikkatimi çeken ise smooth Motion açınca düşük gecikme oranı modunu Ultra yapıp öyle açıyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan gördüm.
Metro Exodus açılmadı bende siyah ekranda kaldı bazı insanlarda da farklı oyunlarda aynı problem olduğunu gördüm hala tam anlamıyla oturduğunu sanmıyorum.Ama çalışan oyunda gayet iyi çalışıyor ve sadece gecikmeyi azaltmayı açmıyor kullanılan ram i düşürüyor diye de biliyorum.

30 serisine geleceğini düşünmüyorum.

Metro Exodus açılmadı bende siyah ekranda kaldı bazı insanlarda da farklı oyunlarda aynı problem olduğunu gördüm hala tam anlamıyla oturduğunu sanmıyorum. Ama çalışan oyunda gayet iyi çalışıyor ve sadece gecikmeyi azaltmayı açmıyor kullanılan RAM'i düşürüyor diye de biliyorum.

Şimdi S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl'de denedim.

Önce DLSS quality + frame generation açık DLSS ise 4 seçili 310.3 normalde oyun eski modeli kullanıyor 3.7.20 bu en yeni çıkan DLSS 4.

1080p de 210 civarı FPS alıyordum.
Sonra DLSS'yi kapattım ve frame Generation'ı da kapattım.

120 civarı aldım fakat berbat görüntü çünkü TAA tsr DLSS hiçbiri yoktu. TAA ve tsr açtım ama açınca.
Hemen input lag artıyordu.

Sonra DLSS'yi quality de açtım ve NVIDIA Reflex'i açtım 202-205 FPS aldım ve görüntü gayet güzeldi.

Ayrıca hiç input lag olmadı çünkü reflex devreye girdi daha önce frame gen açınca devre dışı kalıyordu. Şimdi aktif oldu.

Son olarak şöyle oldu.

DLSS 4 quality + smooth Motion + NVIDIA Reflex çok iyi oldu. Böylelikle frame Gen'den kurtulmuş oldum.

Biraz önce de oblivion Remastered da denedim DLSS quality açık frame gen açık 158 alırken.

DLSS quality de frame gen kapalı, smooth Motion açık 150 aldım.

Frame gen veya smooth Motion kapalı 100 alıyorum.

Sanırım bu smooth Motion'a en çok ihtiyacı olan kart serisi 2000-3000 ama onlara vermemişler sanırım kart satışını etkiler diye. Yazık olmuş.

Alakası yok. Zaten Smooth Motion'un olayı geliştiricinin FG gibi teknolojileri kendisinin eklemesine gerek kalmadan senin kendin açman.
Ayrıca 3000 serisine geleceğini sanmıyorum. Nvidia cimridir yapmaz öyle şeyler.

Smooth Motion'da istisnasız her oyunda iyi çalışmıyor zaten, daha beta sürümünden yeni çıktı sanırım. RDR2'de çalışmıyor mesela bazı kişilerde. Ki o da ürünün daha ilk sürümü olduğu için.

Mesela World of Warcraft da çalışıyor ancak bazı siyah tema üstü beyaz yazılarda titremeler yapıyor. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl'de silah imleci ghosting gibi oluyor sağa sola çevirince. Yani biraz daha çalışılması lazım bilmiyorum üstüne durup geliştirirler mi?