- Makaleler
- 3
Merhaba arkadaşlar benim 2 tane 2023 model Seat Ibizam var. Birisi 1.0 TSI diğeri 1.5 TSI. Her iki araçta da kronik midir anlamadığım bir EPC lambası yakma problemi var. Bu yalnızca kışın göstergede hava soğuk uyarısı verdikten sonra oluyor. Araç limp moda giriyor sonra ben tekrar çalıştırıp devam ediyorum herhangi bir sorun olmuyor. Ben OBD tarayıcısı takarsam bu arızayı görebilir miyim? Çünkü ben servise gösteriyorum adam bana arıza göstermiyor diyor. E bu arabalar niye limp moda giriyor o zaman? 1.5 olan araçla sadece 1 kez yaşadım ancak 1.0 olan 2 start'ın birinde lambayı yakıyor. Ustam bana önemli değil diyor ama ben yine de öğrenmek istiyorum. 1.0 olanı sıfır aldım 30 bin KM ben kullandım sonra eşime verdim ve 1.5 olanı arkadaşımdan 7 binde iken aldım o araç da şu an 34 küsür binde. Her iki araç da hep servis bakımlı ve ben hep 1-2 bin erken bakıma sokarım. Yakıtı da Shell ve Opet harici almam. Bütçe çok önemli değil ama düzenli kullanmayacağım için çok pahalı bir şeye ihtiyacım yok.
Zamanında açtığım konu: Seat Ibiza EPC Lambası Neden Yanar?
Zamanında açtığım konu: Seat Ibiza EPC Lambası Neden Yanar?