9, 10, 11, ve 12. sınıf kardeslerim gunumuzun bir gercegi var maalesef "OBP" belki ileride kalkar bilemeyiz ancak su an bununla yasamak zorundayiz. Bugün ogrendigim en buyuk şey OBP'yi iyi tutun. Su anda 32'den 40'a 13'ten 18'e kadar bir suru geri atma hikayesi var. Sinava calismiyorsaniz bile OBP'nizi iyi tutun cunku OBP hayatiniz boyunca sizinle kalacaktır YKS sinavinda.
Yaşamış birisi olarak söylüyorum. Kötü bir durum. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
OBP sistemini savunan insanla ahbaplık etmem, aramı açarım, çevremde bulundurmam. Zaten sınava çalışabilmek ayrı bir para istiyor. Kitaplar ateş pahası, gerizekalı olmayan ebeveynler lazım, yaptığınız işe saygı duyan ebeveynler lazım, ebeveynlerinizin üst sınıf olması lazım.. Üzerine bir de yetmezmiş gibi OBP laneti var hâla. Şaka gibi.

Kaliteli öğrenciyi sınav anında yaptigı belirler, lisede Almanca sınavında kaç aldığı değil, 60 yaşındaki bunağın biçtiği sözlü hiç değil.

OBP sistemini savunan insanla ahbaplık etmem, aramı açarım, çevremde bulundurmam. Zaten sınava çalışabilmek ayrı bir para istiyor. Kitaplar ateş pahası, geri zekalı olmayan ebeveynler lazım, yaptığınız işe saygı duyan ebeveynler lazım, ebeveynlerinizin üst sınıf olması lazım. Üzerine bir de yetmezmiş gibi OBP laneti var hâla. Şaka gibi.

Kaliteli öğrenciyi sınav anında yaptigı belirler, lisede Almanca sınavında kaç aldığı değil, 60 yaşındaki bunağın biçtiği sözlü hiç değil.

Çok büyük yük ya YKS'ye çalışmak. Maddi ve manevi. Allah tüm YKS öğrencilerine yardım etsin.

80 OBP beni 13k'dan 18k'ya attı sayısalda.
Eline sağlık, on numara. Tıp geliyorsa yine gözüne aydın.
Maksimum puan alın. Maksimus olun gençler.
Ne kadar anlamsız bir öneri. Eyvallah çok yardımcı olmuştur herkese.
Ben fen lisesinde Matematikten 40 küsür almıştım. Meslek lisesinde, averaj bir anadolu lisesinde okuyan öğrenciyi sok 10 puan alamazdı o sınavda. Böyle dengesiz işte, 4 senenin sonundaki sınav seviye biçiyorsa yazılılar niye seviye biçiyor özdeş olmadan. Bu ne kadar aptalca bir sistem ya.

Arkadaşı 70k atmış geriye. EA'da. Benide 10k attı EA'da 79 OBP ile. Geçen sene de attı, bu senede attı. Seneye yine girersem yine atacak. Evet, OBP illet bir şey ve derece düşünüyorsanız (düşünmek yetmiyor derece öğrencisiyseniz) kesinlikle ama kesinlikle özel kurumlara geçin. İmkanınız yoksa ve fen lisesinde okuyorsanız bırakın ve anadolu lisesine geçmeye bakın.

Son düzenleme: