Arkadaşı 70k atmış geriye. Sözelde. Beni de 10k attı EA'da 79 OBP ile. Geçen sene de attı, bu senede attı. Seneye yine girersem yine atacak. Evet, OBP illet bir şey ve kesinlikle derece düşünüyorsanız (düşünmek yetmio derece öğrencisiyseniz) kesinlikle özel kurumlara geçin.

Hocam sıralama nereden nere attı. 70k çok fazla. Geçmiş olsun.

85.60910 OBP. Sözel ham 485'den 517'ye atmış. EA ham 87.922'den 93.941'e geri atmış. Bence de önemli, ben sözelde ileri bile atar diyordum OBP'm için. Sıralamayı çöp edecek bir geri atma yapmasa bile atmış.

85.60910 OBP. Sözel ham 485'ten 517'ye atmış. EA ham 87.922'den 93.941'e geri atmış. Bence de önemli, ben sözelde ileri bile atar diyordum OBP'm için. Sıralamayı çöp edecek bir geri atma yapmasa bile atmış.

85 hocam gene iyi çok atmamış. O sıralamalarda çeyrek puan bile etkiler.

Hocam sıralama nereden nere attı. 70k çok fazla. Geçmiş olsun.
1000091586.webp

İyide Üniversite için neden lise performansımız bir ölçüt olsun? Ben bunu anlamıyorum, çalışan adam, hakkını veren adam YKS'de zaten hakkını verir? Konu çalışmak olmalı, lisede yalaka inek bir tip olduğu için neden öne geçsin insan? Geçmemeli. Tek ölçüt, çalışmak. İsteyen lisedeyken derslerine odaklanmaz, 25 yaşında okumak ister, baştan çalışır. Onla sınava girer. Mantıklı olan bu.

İyide Üniversite için neden liste performansımız bir ölçüt olsun? Ben bunu anlamıyorum, çalışan adam, hakkını veren adam YKS'de zaten hakkını verir? Konu çalışmak olmalı, lisede yalaka inek bir tip olduğu için neden öne geçsin insan? Geçmemeli. Tek ölçüt, çalışmak. İsteyen lisedeyken derslerine odaklanmaz, 25 yaşında okumak ister, baştan çalışır. Onla sınava girer. Mantıklı olan bu.

Yok değil. O zaman lise eğitiminin hiçbir anlamı kalmıyor. 4 sene lisedeki sınavları için çalışan, ödevlere uğraşan, proje ödevlerini mükemmel şekilde yapan öğrencileri eşek yerine koymak oluyor. Lisenin tek amacı üniversiteye geçmek için 4 sene ders göstermek değil. Her şeyi sınav odaklı düşünmeyin.