CVaRy

Başarılı
Yer
Tbilisi/Georgia
Çok değişik takıntılara sahibim. Uyutmuyor özellikle kafamı yastığa koyduğumda aklıma geliyor. En kısa sürede kurtulamazsam uyku uyuyamaz olacağım sanırım. Kısa bir süre önce ( sanırım 1 ay oldu ) ağır depresyon geçirdim. İştah problemi yüzünden bayağı kilo verdim. Tam depresyon geçti derken şimdi OKB çıktı. Acaba diyorum Depresyon'un bir yan etkisi olabilir mi? 4 - 5 yıl önce bu durumu bir kez daha yaşamıştım anti-depresan kullandım 1 ay gibi sonra aniden kestim. Ani kesmenin sonucunda ciddi sorunlar ortaya çıktı panikatak, şu an yaşadığım OKB, gibi. Biraz anti-depresan ilaçları araştırdım tabii çoğu reçeteyle satılıyor. Sözlük gibi platformlardan okuduğum kadarıyla sertralin diğer adıyla lustral etkili bir anti-depresan'mış. Ne yapacağım

4 - 6 yıl arası olmuştur psikiyatri`ye gideli tam hatırlamıyorum. depresyon için herhangi bir çözüm yolu aramadım açıkçası çünkü kaynağını çok iyi biliyordum. sebebi bariz belliydi. O zaman şimdi obsesif kompulsif bozukluğu serotonin dengesizliği veya eksikliği yüzünden ortaya çıkmış.
Sen ilacı 1 ay önce bırakmadın mı?

Geçmez ama azaltabilirsin. Bunu da farklı bir hobi edinerek yapabilirsin ancak, kendini başka şeylerle meşgul etmelisin. Anti-depresan gibi ilaçlar düzenli olarak kullanmama rağmen bende hiçbir işe yaramadı bu arada. Psikiyatri aracı olabilir sadece çözüm değil. Senin kafanda bitiyor iş. Bizzat yaşadım bu berbat hastalığı.
Geçmiş olsun size de. keşke OKB`nin yerini tekrar depresyon alsa diyorum. Zihnim en azından sürekli farklı ve aynı şey ile meşguldü. daha önce bunu yendim şimdi bakalım durum ne olacak.

Sen ilacı 1 ay önce bırakmadın mı?
Hayır. Yıllar yıllar oldu. yazdığım gibi 4 - 6 yıl arası hatırlamıyorum.

Hayır. Yıllar yıllar oldu. yazdığım gibi 4 - 6 yıl arası hatırlamıyorum.
O zaman ilaçlardan dolayı değil. Psikolojiktir. Psikiyatriye gidebilirsin ama bu durumda psikolog gerekebilir.

Ama evde ne yaparım dersen, mindfulness egzersizleri yap. İyi geleceğini düşünüyorum. Bana geliyor en azından.

Hocam psikiyatriye randevu alın söylendiği gibi bir de bende baya işe yarayan bir şey söyleyeceğim, çok basit. Takıntılarına rağmen o düşünceyi gerçekleştirme, acı çekeceksin evet ama sonra toparlayacaksın. Ne kadar çok takıntını gerçekleştirirsen o kadar sık yaşanıyor, dediğim gibi acı çekeceksin ama yapacak bir şey yok. Bende internetten bir yerden okumuştum ve hakkında video görmüştüm bende işe yarıyor. En etkili antidepresan diye bir şey yok bu arada, sana hangisi artık iyi gelirse, Lustral çoğunluğa iyi geliyor ama sana gelmeyedebilir. Sürekli doktora gidip devam etmelisin.

O zaman ilaçlardan dolayı değil. Psikolojiktir. Psikiyatriye gidebilirsin ama bu durumda psikolog gerekebilir.

Ama evde ne yaparım dersen, mindfulness egzersizleri yap. İyi geleceğini düşünüyorum. Bana geliyor en azından.
Mindfulness diye bir şeyin olduğunu sizden öğrendim. ufak bir araştırma yaptım. işe yarayabilir. Teşekkür Ederim :)

Hocam psikiyatriye randevu alın söylendiği gibi bir de bende baya işe yarayan bir şey söyleyeceğim, çok basit. Takıntılarına rağmen o düşünceyi gerçekleştirme, acı çekeceksin evet ama sonra toparlayacaksın. Ne kadar çok takıntını gerçekleştirirsen o kadar sık yaşanıyor, dediğim gibi acı çekeceksin ama yapacak bir şey yok. Bende internetten bir yerden okumuştum ve hakkında video görmüştüm bende işe yarıyor. En etkili antidepresan diye bir şey yok bu arada, sana hangisi artık iyi gelirse, Lustral çoğunluğa iyi geliyor ama sana gelmeyedebilir. Sürekli doktora gidip devam etmelisin.
Eğer gerçekleştirmezsem uyuyabilir miyim bilmiyorum. Dün gece denedim daha doğrusu sabahtı. 30 dakika yatakta dönüp durdum.

Son düzenleyen: Moderatör: