OCCT testinde "***** error(s) found on physical core" işlemci hataları

Kaanskvk

Uzman
Oyun oynarken bilgisayar reset attığı için OCCT'den Power testi yapayım dedim. Resimdeki gibi hatalar durmuyor. Herhangi bir OC veya UV yok, işlemci PBO Auto'da. Ne yapmam gerekli?

Ryzen 5 7500F
MSI Gaming Z RX 6900 XT
Colorful Battle-AX B650M Plus V14
Patriot 6000 MHz CL30
DeepCool PK750

Yeni aldıysan iade yapın işlemci bozuk veya hata görüyor.

BIOS güncel mi? RAM'leri kit şeklinde mi aldınız yoksa, ayrı ayrı mı? Bir hususta EXPO'ya da XMP açık galiba sisteminizde bunu kapatıp, deneyin isterseniz testleri?

BIOS güncel mi? RAM'leri kit şeklinde mi aldınız yoksa, ayrı ayrı mı? Bir hususta EXPO'ya da XMP açık galiba sisteminizde bunu kapatıp, deneyin isterseniz testleri?

Birkaç defa test ettim bazılarında oldu bazılarında olmadı sanırım OCCT'nin son sürümü hatalıymış. Şu an internet bağlantım yok ama 1 ay öncesine göre her şey günceldi. 1x16 RAM var.
EXPO açık Memtest86 yapmıştım sorun çıkmamıştı.

Şu anda aktif, en güncel bendeki OCCT bu şekilde.

EXPO kapatın. Peşine bu testi yapın, olmadı RAM'i yer değiştirip tekrar deneyin? En kötü ihtimal BIOS güncelleme, peşine de EXPO açık/kapalı test etmek.

Bende EXPO tamamen kapalı, açınca sıkıntı çıkartabiliyor bazen.

Reddit'te araştırdım biraz, resimdeki gibi çözümler önerenler olmuş haberin olsun. Hatta videodaki şekilde çözmüş bir tanesi.

Deneyeceğim. 30 dk Cinebench R23 ve 15 dakika Power testi yaptım sorun çıkmadı. Ama öncesinde böyle bir sorun yoktu. Aylardır stabil çalışıyordu. İnternet zaten olmadığı için hiçbir güncelleme yapmadım. Kendiliğinden nasıl olmuş olabilir bu sorun. Olmazsa RAM ayarlarını kendim gireceğim.

Deneme/yanılma yöntemleri de fayda sağlayabiliyor bazen. Buraya yazarsın olmadı tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…