Ben konuya hayatınızdan gidecek 1.5 yıl olarak bakıyorum.
1,5 yıl az süre değil. 1,5 yıl demek belki de iş bulup düzen kurmak demek. Ben olsaydım Sakarya'yı tercih ederdim eğer eğitim kalitesi olarak muazzam fark yok ise.
Kesinlikle değmez bence. Biri Hakkari, diğeri Çanakkale olsa neyse de Sakarya'da iğrenç bir şehir değil bence.
Hepinize yorumlar ve mantıklı yaklaşımlarınız için teşekkür ederim.
Ortak görüşünüz kesinlikle 1.5 yılın devasa bir zaman kaybı olduğu yönünde, haklısınız.
@Testo Unit'in dediği eğitim kalitesi konusuna gelirsek; eğitim kalitelerinde muazzam bir fark var mı tam bilemiyorum açıkçası. Ancak müfredatlarını incelediğimde ÇOMÜ'nün ilk iki yılının aşırı katı, tamamen teorik ve yazılım/programlama odaklı olduğunu gördüm. Sakarya'nın müfredatı ise bana ve eski pratiğe dayalı derslerime çok daha uygun ve esnek.
Fakat yalan yok, içimden bir ses sürekli Çanakkale diyor. Orada halihazırda arkadaşlarım var ve şehrin o rahat, nezih öğrenci ortamı beni inanılmaz çekiyor. Zaten kafamı asıl kurcalayan ve beni bu ikilemde bırakan şey de tamamen bu duygusal taraf ve arkadaş ortamı.
Ama
@megatronn'un da dediği gibi sonuçta Sakarya da yaşanmayacak bir yer değil, üstelik İstanbul'daki medya ve ajans piyasasına günübirlik gidip gelebileceğim kadar yakın. Sırf arkadaşlarım orada ve şehir daha güzel diye hayattan 1.5 yılı silip alttan 15-20 tane teori/işletme dersiyle boğuşmak hiç mantıklı durmuyor.
Ama yalan yok, hâlâ düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi, Çanakkale'deki arkadaşlarım sayesinde şehre, ortama vb. kolay alışacak olmam da beni düşünmeye itiyor. Bilemiyorum.