Görmezden gelinirse diğer öğrenciler için emsal teşkil ediyor o yapıyor biz de yaparız. Tüm öğrencilerin ders dışı bir eşya ile uğraşması dersi işlenemez hale getirir. Kötülükte çığır açan diğer kötülükleri yapmış gibidir.
Ben hocanın kitapta belirttiği yerleri bitirdiğim için okuyorum ama. Diğerlerinin de bitirmesini kitap okuyarak bekliyorum. Kötü bir şey mi bu? Zaten herkes bitirince çözmeye başlıyor hoca.

Eğer şikayet edersen öğretmen savunmasına "Tedbir amaçlı el koydum" diyecektir.
Manganın neyine tedbir amaçlı el koyacak ki hocam bomba mı bu?

Ders işleyişine ne gibi bir zarar verebilir ki hocam. Sıramda sessizce okuyordum, yaptığım başka bir şey yok. Ayrıca diğer hiçbir hoca bir şey demiyorken bu kadının böyle yapması bana kafayı taktığını da kanıtlıyor bence.
Başka hocaların bir şey demeyip de o hocanın tepki görmesi sana taktığını kanıtlamaz. Herkesin karakteri, saygı anlayışı, öğrencilerin hareketlerine karşı yaklaşımları farklıdır. Bir hoca "Zorla dersimi mi dinleyecek, beni rahatsız etmesin yeter" diye düşünürken başka bir hoca için (cinsiyetçilik olarak algılanmasın ama genelde kadın hocalar) hocayı dinlemeyip başka bir şeyle uğraşmak çok büyük bir saygısızlık olabilir.

Tabii yine de tamamen kitaba el koyması doğru bir durum değil. Sadece o ders bitene kadar almış olsaydı yine olabilirdi. Yarın hocadan kitabını geri iste, vermezse şikayet et.

Ben sınıfta Felsefenin Temel İlkeleri okuyorum diye terörist ilan edilmiştim hocalarım tarafından. Şaşırtmıyor bu ülkenin ego tatminiyetçisi hocaları.
Hocayla gerekirse tartışıp işi uzat, kitap okuyan adamın elindeki kitabı öyle alıp yargı dağıtamaz. Okul yönetimi umursamazsa da ilçe MEB gidip şikayet edin.

Manganın neyine tedbir amaçlı el koyacak ki hocam bomba mı bu?
Ders düzenini bozmayı engelleme amaçlı tedbir diye savunma yapabilir. Ki gayet haklı bir savunma olur çünkü benim öğrencilerim de benzer şeyler yapıp dersi dinlemiyorlardı. En son her şeye el koydum. Burada dikkat et, CIMER'e şikayet etmemelisin. Müdür ile konuş önce.

Ders dışı bir şeyle uğraşan adam eğer etrafına rahatsızlık vermiyorsa bunu yaparak öğrencinin gelecekteki hayatını karartıyorsun, OBP denen saçmalığı hatırlatırım.

Dersi dinlemeyen adamı zorla ders dinletemezsin, dinlemeyeni 1-2 kere uyarırsın ve eğer dersi dinlemiyorsa etrafına salça olmadığı sürece öğrenciyi darlamazsın. Eğer ki öğrencinin geleceği parlaksa da kenara çekip neden dersi dinlemediğini vs. sorup ona göre bir yol haritası belirlersin. Öğretmenlik dediğin öğrencinin yolunu aydınlatmaktır karartmak değil.

Dersi dinlemeyen adamı zorla ders dinletemezsin, dinlemeyeni 1-2 kere uyarırsın ve eğer dersi dinlemiyorsa etrafına salça olmadığı sürece öğrenciyi darlamazsın. Eğer ki öğrencinin geleceği parlaksa da kenara çekip neden dersi dinlemediğini vs. sorup ona göre bir yol haritası belirlersin. Öğretmenlik dediğin öğrencinin yolunu aydınlatmaktır karartmak değil.
Bunu öğretmenler bile diyor zaten "dersi dinliyorsanız dinleyin, dinlemiyorsanız da arkadaşlarınızın dinlemesine engel olmayın" veya "dinlemiyorsanız yatın uyuyun" diye. 3-4 öğretmenin ağzından duydum bunu. Ayrıca anlattığı bir şey yok ki zaten dinleyeyim. Çözmemiş için bırakmış. Bir şey anlatsa dinlerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ders dışı bir şeyle uğraşan adam eğer etrafına rahatsızlık vermiyorsa bunu yaparak öğrencinin gelecekteki hayatını karartıyorsun, OBP denen saçmalığı hatırlatırım.

Ders dışı bir şeyin sınırı yok Ahmet kitap okur Mehmet gelir 52'lik deste çıkarır, Furkan gelir gazete açar tamam kimseye zararı yok ancak yaptığın şey derse muhalefettir. Derse muhalefet bulaşıcıdır diğer öğrencilere de sirayet eder ve iş büyür. Küçükken halletmediğin sorunlar büyüyünce iş farklı boyutlara gider.

Bunu öğretmenler bile diyor zaten "dersi dinliyorsanız dinleyin, dinlemiyorsanız da arkadaşlarınızın dinlemesine engel olmayın" veya "dinlemiyorsanız yatın uyuyun" diye. 3-4 öğretmenin ağzından duydum bunu. Ayrıca anlattığı bir şey yok ki zaten dinleyeyim. Çözmemiş için bırakmış. Bir şey anlatsa dinlerim.
Benim öğretmenler konusunda en büyük sıkıntılarım öğrencileri ezerek ego tatminiyeti ve kibir kasmaları.
Adam dersi dinlemiyor diye öğrencinin eğitim hayatını kaydırıyor, ben buna karşıyım.

Okul mudurune veya samimi oldugun bir hoca varsa ona soyleyebilirsin ama madem hoca sana bu kadar takik sen de mumkun oldugu kadar goze batmamaya calis derim. O derste okumayiver yani mangayi. Bu tarz hocalar zitlastikca agresiflesiyor cunku yarin hatirlamayacagin birisi.
Böyle alttan aldıkça başımıza çıkıyorlar. Hak edene, hak ettiği muameleyi göstereceksin.