Öğretmenlik biter mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uranos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 127

Uranos

Başarılı
Yer
Adana
Sizce öğretmenlik yapay zeka yüzünden biter mi? Kısaca önü açık mı? Öğretmenlik tam bana göre meslek aslında ama yapay zeka yüzünden biter diye korkuyorum.
2 yıl sonra üniversite sınavına gireceğim.

Son düzenleme:
Bence öğretmenlik zaten şu anda sıkıntıda bir meslek. İş bulunamıyor. Özel okullarda sözleşmeli olabiliyorsunuz genelde. Ama ben bu işi çok seviyorum ve yapacağım derseniz paradan daha önemli şeyler var tabii ki. Ben en azından önümüzdeki 5 yılda böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. (Çok hızlı ilerliyor, kestirmek zor 😔)

Bence öğretmenlik zaten şu anda sıkıntıda bir meslek. İş bulunamıyor. Özel okullarda sözleşmeli olabiliyorsunuz genelde. Ama ben bu işi çok seviyorum ve yapacağım derseniz paradan daha önemli şeyler var tabii ki. Ben en azından önümüzdeki 5 yılda böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. (Çok hızlı ilerliyor, kestirmek zor 😔)
Pek öğretmenlik sayılmasa da psikolojik danışmanlık ve rehberlik okumak istiyorum mezun olursam iş bulabilir miyim? Biraz farklı bir alan o yüzden sordum.

Aynen AI yüzünden tercümanlık bitti, muhasebe bitti, mali müşavirlik bitti, avukatlık bitti, hakimlik bitti, öğretmenlik bitti kimse çalışmıyor herkes işsiz... Yapay zekayı düşünürken nedense insanlar sadece zihinsel işleri yoğun olan mesleklerin biteceğini düşünür ama sallıyorum kimse bir yapay zeka destekli robotun tesisat işlerini yapacak şekilde ne kadar kolay programlanabileceğini düşünmez. İnanmazsınız ama bu tür insanların "gelecek mavi yakada hacım" diye düşündüğü mesleklerinin çoğu AI destekli otomasyonu zihinsel güç, deneyim ve sosyal beceri gerektiren mesleklere göre çok daha kolay.

Uzun lafın kısası öğretmenlik bitmez ve bitmeyecek.

Öğretmenliğin bitmesi pek akla yatkın bir şey değil ya. Yani AI gerçekten bir çok mesleği ele geçirecek, ama bundan zarar görecek olan öğretmenler mi? Hayır.

Gelecekte tam humanoid Androidler çıkar, bir insanın aynısı gibi olursa olası en büyük senaryo o yani, ona da en az 20 sene var. :LOL:

Eğitimcilik bana kalırsa ruh isteyen bir iştir. Her öğrenci o yüzden her öğretmenle anlaşamaz ve dersini anlamaz. Öğretmenliğin biteceğini düşünmüyorum.

Öğretmenlik son 3 senedir bitik zaten. Asgarî ücrete köpek gibi çalışıyorsun. Yapay zeka falan hikaye, tecrübeli bir öğretmenle bir yapay zeka asla bir olmayacak.

Geri
Yukarı Alt